tiistai 2.9.2014 | Sinikka, Justus  Onnittele e-kortilla

JUURI NYT

TALLIRENKI

ABS-jarrujen ilmaus

26.2.2008 10:43

Miten ABS-jarrut ilmataan?

Tallirengille satelee tasaisin väliajoin autojen huoltoa koskevia teknisiä kysymyksiä, eikä niissä ole mitään vikaa. Ongelmia tulee lähinnä siksi, että yleispätevän ja kaikkia automerkkejä koskevan vastauksen antaminen on mahdotonta.

Lukkiutumattomilla jarruilla (ja nykyisin yleensä myös ajonvakautuksella) varustetun auton jarrujen ilmaus riippuu automerkistä.

Ainoa yleispätevä neuvo on se, että kannattaa kysyä korjaamolta, tapahtuuko ilmaus samalla tapaa kuin perinteisten jarrujen tapauksessa. Jos tapahtuu, toimenpide onnistuu kohtalaiseltakin tee-se-itse-henkilöltä mukavasti.

Kysymättä hommaan ei kannata ryhtyä, sillä mm. yksi muutenkin teknisesti luonnottomia ratkaisuja rakastava autovalmistaja edellytti aikoinaan jarrujen ilmauksessa käytettävän sähköjärjestelmän diagnostiikkalaitetta.

Diagnostiikkalaitteella eli "testerillä" käytettiin ABS:n venttiilipaketin venttiilejä siten, että kaikista kanavista saatiin ilma pois.

Tällä kertaa Tallirenki ei anna jarrujen ilmauksestakaan seikkaperäistä kuvausta, sillä kysymys oli asetettu niin napakasti ja lyhyesti, että kysymyksen esittäjästä ei saa mitään irti.

Tallirenki on pyrkinyt teknisissä vastauksissaan suosimaan palstaa kiitettävän ahkerasti lukevien naisten kysymyksiä, sillä parfyymin tuoksuisille sähköposteille on aina tilaa Tallirengin postilootassa.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>