lauantai 30.8.2014 | Eemil, Eemeli  Onnittele e-kortilla

JUURI NYT

ILOSAARIROCK ILOSAARIROCK 13.-157.

Children of Bodom uusinee aiemmin perumansa keikan

Julkaistu: 16.7.2012 lehdessä osastolla Kulttuuri

Joensuu. Children of Bodomin takahuoneen pöytä notkuu hedelmiä ja virvoitusjuomia, mutta alkoholia ei näy yhtä avattua siideritölkkiä lukuunottamatta. Sekin kuuluu jollekin kiertuehenkilökunnasta.

"Ehkä tämä on nyt tavallista siivompi Alexin sairaalareissun takia", sanoo basisti Henkka Seppälä.

"Paitsi onhan meillä toinenkin huone. Ehkä viinat ovat siellä", hän heittää.

Seppälä odotti sunnuntai-iltapäivällä bändin keikkaa Ilosaarirockin päälavalla yhtä jännittyneenä kuin fanit. Bändin jäsenet olivat nähneet toisensa viimeksi Oslossa, jossa laulaja Alexi Laiho joutui kovien vatsakipujen takia sairaalaan. Laiho makasi lasaretissa torstaihin.

Vapaus koitti juuri ajoissa Ilosaarta varten.

Keikka on yhtyeelle tärkeä, sillä Children of Bodomin piti tänä kesänä soittaa vain kaksi festivaalikeikkaa Suomessa. Edellisen viikonlopun Ruisrockin-keikka täytyi kuitenkin perua.

"Paskat fiilikset siitä tuli, varmasti Alexille eniten. Keikkailemme muutenkin niin vähän kotimaassa. Keikoilla on myös iso taloudellinen merkitys", Seppälä sanoo.

Yhtye aikoo korvata peruuntuneet Oslon ja Malmön keikan syksyn aikana.

Seppälän tekisi mieli paikata myös Ruisrockin väliin jäänyt esiintyminen. Children of Bodom aikoo viettää syksyn kotona pääkaupunkiseudulla uusia kappaleita kirjoittaen, joten Seppälä vihjaa, että kätevästihän sieltä jossain vaiheessa Turkuun ehtii.

Manageri on tiukasti kieltänyt Laihon vointiin liittyvät kysymykset, mutta Seppälä puhuu asiasta optimistiseen sävyyn. Pysähtyminen vaikka sitten sairastumisen pakottomana voi hänen mukaansa tehdä Laiholle ja koko bändille pelkkää hyvää.

"Alexi on niin lahjakas jätkä, että jos ja kun hän on täysin kunnossa, hän kanavoi varmasti kaiken energiansa vielä vahvemmin uusien biisien tekemiseen. Vähentää juhlimista entisestään", Seppälä sanoo.

Laihon tarkkaa diagnoosia eivät yhtyeen muut jäsenetkään vielä tiedä.

Laulaja joutui viime vuonnakin Yhdysvalloissa sairaalaan vatsakipujen takia. Silloin Laiholla todettiin vatsahaava, joka sai laulajan pohtimaan terveellisempiin elintapoihin vaihtamista.

Inferno-lehden haastattelussa Laiho epäili alkoholin olleen pääsyy sairastumiseen ja kertoi pelästyneensä ensimmäistä kertaa kunnolla juomisen vuoksi.

Oslossa takana oli kolmen viikon tiivis keikkaputki, jonka aikana bändi soitti viikonloput festivaaleilla ja arki-iltoina klubeilla ympäri Eurooppaa.

Norjan tapahtumat saivat Seppälänkin jälleen kerran miettimään kiertue-elämän rankkoja puolia.

Basisti lopetti tupakoinnin kolme vuotta sitten. Sitä ennen jokaiseen kiertueeseen kuului vähintään yksi keuhkoputkentulehdus ja rankka antibioottikuuri.

"Olemme kyllä kaikki viisi ihan erilaisia ihmisiä. Kolmi-nelikymppisen ja 15 vuotta keikkailleen ihmisen pitäisi jo osata elää kiertueellakin niin, että pysyy kunnossa", Seppälä sanoo.

Elokuun lopussa Children of Bodom aikoo soittaa vielä yhden keikan Romaniassa ja vetäytyä sitten tekemään uutta musiikkia. Bändi sai hiljattain maailmanlaajuisen levytyssopimuksen Nuclear Blast -yhtiöltä, ja uuden levyn on tarkoitus ilmestyä ennen ensi kesää.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>