tiistai 2.9.2014 | Sinikka, Justus  Onnittele e-kortilla

JUURI NYT

Erilainen rock-konsertti

18.1.2005 0:00

juha metso

Illan päätteeksi Ville Valo, Lauri Ylönen ja Apocalyptica esittivät yhdessä kappaleen Bittersweet.

Illan päätteeksi Ville Valo, Lauri Ylönen ja Apocalyptica esittivät yhdessä kappaleen Bittersweet.

 Helsingin Hartwall Areenalla maanantaina kaikki oli ensisilmäyksellä niin kuin rock-konserteissa yleensä. Käytävät pullollaan yleisöä, volyymi kovalla ja paitamyyntikoju oven vieressä. Mutta – paidat eivät olleetkaan perinteisiä bändipaitoja, jotka ovat monien yhtyeiden suurin tulonlähde kiertueilla.

Myynnissä oli Yhteinen Asia -paitoja ja -pipoja. Suomalainen alan yritys oli lahjoittanut konserttia varten 500 paitaa ja 200 pipoa. Niistä kertyneet eurot menivät lyhentämättöminä Aasian katastrofin jälleenrakentamiseen.

Suomen Punaisen Ristin, Kirkon ulkomaanavun ja Unicefin järjestämän Yhteinen Asia -konsertin tulot menivät kaikki samaan tarkoitukseen. Aikaansa ja osaamistaan lahjoittivat esiintymässä olleet suomalaiset yhtyeet: HIM, The Rasmus, Apocalyptica, The 69 Eyes ja Negative, sekä koko isoa konserttia järjestämässä ollut henkilökunta ja lukuisat alan yritykset.

Tämä oli suomalaisten rock-musiikin tekijöiden tähän asti isoin ponnistus Aasian asian eteen. Areena oli lähes loppuunmyyty ja lipputuloja kertyi ainakin 300 000 euroa.

Konsertti järjestettiin erittäin nopeasti. Kaakkois-Aasian katastrofista on ehtinyt kulua tuskin kolme viikkoa. Kiire näkyi Areenan kulissien takana, mutta ei salin puolella. Siellä yleisö nautti täysillä harvinaisen komeasta esiintyjälistasta.

Konsertin polkaisi käyntiin itse tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Hän päätti avaussanansa vilpittömän kuuloiseen toteamukseen: "Kiitos teille, on kiva olla teidän kanssanne täällä tänä iltana."

Goottirokkarit The 69 Eyes esiintyivät nyt jo toista kertaa hyväntekeväisyyskonsertissa, jota tasavallan presidentti kunnioittaa läsnäolollaan. Yhtye on tehnyt yhteistyötä Unicefin kanssa.

"Tullaan aina apuun, jos tarvitaan", Jyrki 69, The 69 Eyes -yhtyeen laulaja sanoo.

Illan konserttiin ei kukaan saanut vapaalippuja. Esiintyjien perheenjäsenetkin ostivat kiltisti 30 euron lippunsa. "Se luo tunteen, että tässä on tosi kyseessä", Jyrki sanoo.

Tamperelaisen Negativen laulaja Jonne Aaron kertoo, että hyvästä tarkoituksesta huolimatta yhtyeet soittavat aivan tavalliset keikat.

"Me ei itketä lavalla, ja toivottavasti yleisökään ei tule tänne itkemään."

Jonne suhtautuu rokkarien rooliin auttamisessa nöyrästi: "Me soitetaan keikka, ja ihmiset hoitaa rahat eteenpäin."

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>