Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Toden näköiseksi tehty näytelmä

Kulttuuri
 

Eduskunta III -esityksen väitteet pohjaavat trilogian kahden aiemman osan tavoin aitoihin dokumentteihin, kuten eduskunnassa käytettyihin puheenvuoroihin ja hallituksen papereihin. Lisäksi lähteinä on paljon lehtijuttuja. Näyttelijät lukevat lähestulkoon kaiken papereista, mikä on tekstin poikkeuksellisuuden ja paljouden vuoksi ymmärrettävää.

Trilogian edellinen osa eli Eduskunta II sai Tutkivan journalismin yhdistykseltä Lumilapio-palkinnon tutkivan journalismin keinojen ansiokkaasta käyttämisestä. Kolmososan ensi-illan katsomossa istui paljon talouden ja politiikan toimittajia ja päättäjiä. Yleisössä istunut HS:n talouden ja politiikan entinen esimies Marko Junkkari allekirjoitti näytelmän väitteen siitä, että keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä pääsi vaalien alla liian helpolla – Sipilästä oli Junkkarin mukaan toivotonta saada mitään irti.

HS:n tutkiva taloustoimittaja Tuomo Pietiläinen arvioi, että näytelmän väitteet pitävät ainakin pääosin paikkansa.

EK:n pitkäaikainen työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen, joka on itsekin yksi näytelmän hahmoista, piti näytelmää hyvänä poliittisena satiirina, joka sekoittaa faktaa ja fiktiota, "vaikka varmaan tekijöiden mielestä siinä on pelkkää faktaa".

Ennakkonäytöksessä näytelmän nähnyt entinen toimittaja, nykyinen kansanedustaja Timo Harakka (sd) piti näkemästään. "Kai punavihreä versio ansaitsee oman paikkansa. Sinimustaa satua kerrotaan kaikilla muilla näyttämöillä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat