Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pop-taidenäyttely pursuaa positiivista energiaa

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Jussi Goman: Bubblewurst, 2015.
Jussi Goman: Bubblewurst, 2015.

Kuvataide Jussi Goman: Bubble Bobble 8.11. saakka Forum Boxissa (Ruoholahdenranta 3). Ti–pe 11–17, la–su 12–16.

Ensimmäinen asia, johon huomio kiinnittyy Jussi Gomanin (s. 1980) näyttelyssä, on hänen omaperäinen tekniikkansa. Hän pohjustaa maalauksensa jollakin kiiltävällä aineella, joka saa hänen pitkät ja leveät siveltimenvetonsa ikään kuin luistelemaan kankaan pinnalla, siihen tarttumatta. Ohuiden akryylimaalien läpikuultavuus antaa puolestaan muutenkin kirkkaille väreille ylimääräistä valovoimaa.

Gomanin maalaustekniikka tuo mieleen urheilusuorituksen. Kaiken tulee osua kohdalleen kerralla, sillä korjaamisen mahdollisuutta ei juurikaan ole. Näyttelyssä on sekä täysosumia että teoksia, jotka näyttävät ylityöstetyiltä.

Niin näyttelyn otsikko kuin yksittäisten maalausten nimet kuten Bubblewurst tai Hassle Dazzle eivät kerro kovin syvällisistä tavoitteista. Pikemminkin nimet korostavat Gomanin teosten olemusta 2000-luvun pop-taiteena, pinnallisena ja ohikiitävänä, mutta myös energisenä ja positiivisena.

Tiedotteen mukaan maalauksissa on kaikenlaista esittävää Kurt Cobainin tavaroista tietokonepelien hahmoihin, mutta Goman on etevä piilottamaan käyttämänsä viittaukset. Hänen teoksistaan on helppo nauttia turhia ajattelematta, puoliksi abstrakteina värimaalauksina, jotka ovat sitä parempia, mitä yksinkertaisempia ja mitä nopeammin ja vaivattomammin maalattuja ne ovat.

Timo Valjakka

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat