Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jani Hänninen ottaa yhä vaikutteita katujen merkkikielestä

Visuaalisesti dynaamiset teokset houkuttelevat pitkään katseluun.

Kulttuuri
 
Timo Valjakka
Jani Hänninen: Bag Man, 2015, sekatekniikka.
Jani Hänninen: Bag Man, 2015, sekatekniikka.

Jani Hänninen: (Continuous Mix) 22.11. saakka Galerie Anhavassa (Fredrikinkatu 43). Ti–pe 11–17, la–su 12–16.

Samalla kun Jani Hänninen (s. 1974) tekee maalauksia, joiden suoruus ja karheus tuovat mieleen puhtaanvalkoiseen galleriatilaan eksyneet kadun kulkijat, hänen teoksiinsa sisältyy monia muistumia taiteesta ajalta ennen hänen aikaansa.

Hännisen yhteydessä muistutetaan usein, että hän on taidekoulujen jalostama graffititaiteilija. Vaikka hän selvästi ammentaa katujen merkkikielestä, hän ei kuitenkaan ole kankaalle maalaava spraymaalari. Hänen maalauksensa viittaavat pikemminkin 1950-luvun informalisteihin, jotka ensimmäisinä käyttivät seiniin raaputettuja kuvia ja kuvioita ilmaisunsa lähtökohtina.

Uusien maalausten pinnat vilisevät kirjaimia, numeroita ja merkkejä paikoin lähes liiallisuuteen saakka, mutta tämän ei pidä antaa hämätä. Kun astuu muutaman askeleen taaksepäin, lähes abstraktien teosten maalaukselliset vahvuudet nousevat näyttävästi esiin.

Hänninen maalaa mehevästi ja kerroksellisesti ja siten, että osia alla olevista väripinnoista näkyy päällimmäisiin maalipintoihin jääneistä aukoista. Tämä voi kuulostaa yksinkertaiselta, mutta käytännössä mutkikas kerroksellisuus tekee Hännisen teoksista visuaalisesti dynaamisia ja houkuttelee katsomaan niitä pitkään.

Maalauksia hallitsevasta valkoisesta väristä on samalla pakko puhua monikossa, niin hallittuja ovat sen toisiaan lähellä olevat sävyt.

Jani Hänninen: Old Flame, 2015, sekatekniikka.
Jani Hänninen: Old Flame, 2015, sekatekniikka.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat