Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muinaishevoset pitävät pizzasta

Kulttuuri
 
Timo Valjakka
Carolina Sandell ja Corinna Helenelund: Downstream (2015)
Carolina Sandell ja Corinna Helenelund: Downstream (2015)

Installaatio Anna Rokka, Carolina Sandell ja Corinne Helenelund: Astray 6.12. saakka galleria Rantakasarmissa (Suomenlinna). Ti–to 12–17.30, pe–su 11.30–16.

Anna Rokka, Carolina Sandell ja Corinne Helenelund ovat nuoria taiteilijoita, jotka jakavat aikansa Helsingin, Tukholman ja Berliinin välillä. Yhteisen näyttelynsä teokset he ovat toteuttaneet sekä yksin että toistensa kanssa. Tuloksena on gallerianmittainen installaatio, jonka yksittäiset osat ikään kuin liukuvat toisiinsa lomaan.

Ei ole varmaa, kuka on tehnyt mitäkin, eikä se ehkä ole tärkeää. Ainakaan taiteilijat eivät korosta yksilöllisyyttään, sillä muuta teoksia valottavaa tietoa ei ole tarjolla kuin lyhyt teksti. Se puhuu sukeltamisesta ”sumuisiin mehuihin, syviin pintoihin, lentäviin salamiin ja muihin aikatunneleihin”.

Näyttely on hyvä esimerkki siitä, mitä kutsutaan taiteeksi internetin jälkeen. Taiteilijat työskentelevät monilla välineillä. He lainaavat ja yhdistelevät aiheita ja materiaaleja rennosti ja assosiaatiosta toiseen hyppien. Ilmeisenä yhteisesti sovittuna juonena toistuvat viittaukset jonnekin ihmiskunnan alkuun, dinosaurusten aikaan.

Valtavaan t-paitaan maalatut muinaishevoset pitävät pizzasta, tekstiiliveistos sen vieressä vie ajatukset piirrossarjaan Kiviset ja Soraset. Kuperista muovilevyistä on syntynyt jotain osterinkaltaista ja vihreistä kankaista ison toukan ja makuupussin yhdistelmä.

En osaa sanoa, mitä tämä kaikki merkitsee, mutta sitä on hauska arvailla tässä monin tavoin tuoreessa näyttelyssä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat