Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Carl Larsson kohtaa Hitchcockin

Ruotsalainen Linn Fernström on itse maalaustensa keskiössä.

Kulttuuri
 
Timo Valjakka
Linn Fernström: The Spear, 2015, öljy kankaalle.
Linn Fernström: The Spear, 2015, öljy kankaalle.

Maalauksia Linn Fernströmin maalauksia 10.1. saakka Galerie Forsblomissa (Lönnrotinkatu 5). Ti–pe 11–18, la 11–16, su 12–16.

Ruotsalaisen Linn Fernströmin (s. 1974) maalaukset ovat ensi silmäyksellä ilmavia, valoisia ja värikkäitä, täynnä lintuja ja kukkia. Pikkutarkka, maalauksen ja piirustuksen yhdistävä tekniikka tuo paikoin mieleen ruotsalaisten rakastaman Carl Larssonin, mutta yhteydet jäävät ohuiksi. Fernström vähän välittää Larssonin kesäistä idylleistä, joissa toki on omat varjonsa. Hän maalaa unimaailmaa ja on siinä selvästi kuin kotonaan.

Maalausten keskushahmona on yleensä Fernström itse, asennossa jolle löytyy esikuvia vanhemman maalaustaiteen naiskuvastosta. Parinaan hänellä on arvoituksellinen apina ja ympärillään joukoittain papukaijoja ja muita lintuja, rastaan kokoisia mehiläisiä tai leijuvia kukkia.

Muutamassa teoksessa tavaraa on sen verran runsaasti, että vie muutaman hetken ennen kuin kuvan kerrokset hahmottuvat. Fernström sovittaa kuvaelementit toisiinsa siten, että ne näyttävät leijuvan toistensa lomassa, mutta toisiaan kohtaamatta.

Kollaasimaisten kuvien kerroksellisuus ja rinnastusten epäloogisuus on tyypillistä 2000-luvun maalaustaiteelle. Fernström käyttää keinoa luodakseen vaikutelman unesta, jossa normaalit säännöt eivät ole voimassa.

Tarkempi katse paljastaa maalausten kääntöpuolen. Siitä mikä vaikutti niin valoisalta, tulee raskasta ja uhkaavaa. Carl Larsson kohtaa Hitchcockin.

Linn Fernström: At the Horizon, 2015, öljy kankaalle.
Linn Fernström: At the Horizon, 2015, öljy kankaalle.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat