Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Arto Korhosen tarkat akvarellit muistuttavat kymppikuvia

Arjen esineistä on syntynyt kiehtovia maalauksia.

Kulttuuri
 
Timo Valjakka
a
Arto Korhonen: Straight forward.
Arto Korhonen: Straight forward. Kuva: a

Akvarellit Pyöräretki. Arto Korhosen akvarelleja 7.2. saakka Forum Boxissa (Ruoholahdenranta 3). Ti–pe 11–17, la–su 12–16.

Arto Korhonen (s. 1963) tunnetaan vesivärimaalauksista, joissa kohteiksi poimitut asiat ja esineet on kuvattu valokuvantarkasti. Teknistä suoritusta ylistänyt fotorealismi kukoisti lyhyen aikaa 1970-luvun puolivälissä, mutta jäi uusekspressionismin jalkoihin. Sittemmin se on nostanut päätään erilaisiin käsitteellisiin lähestymistapoihin yhdistyneenä.

Käsitteellisyys on läsnä myös Korhosen näyttelyssä, esimerkiksi sarjassa oikean kokoisia ja näköisiä polkupyöriä, jotka näyttävät siltä kuin ne olisi jätetty nojaamaan gallerian seinään.

Kymppikuvan kaltainen akvarelli muistuttaa fotorealismin olemuksesta kopiona, joka uskollisesti toistaa kaiken mitä valokuvassa näkyy.

Muutama abstraktilta maalaukselta näyttävä teos ovat nekin täyttä realismia. Tarkempi katse paljastaa ne luonnolliseen kokoon maalatuiksi kielto- ja varoitustauluiksi.

Arto Korhonen: Throw away.
Arto Korhonen: Throw away.

Se, mikä minua Korhosen näyttelyssä erityisesti kiehtoo, ei liity hänen taituruuteensa vaan hänen kuva-aiheidensa jokapäiväisyyteen. Polkupyörien lomassa on modernia arkkitehtuuria, pahvimukeja, purkutalon seiniä ja roskapusseja.

Korhonen etsii aiheensa siitä loputtomasta visuaalisesta rikkaudesta, josta arkitodellisuus koostuu. Samalla hänen ”mitättömät” aiheensa ja pikkutarkka esitystapansa kuitenkin kiinnittävän huomioni taiteen aiheista siihen ikuiseen, todellisuuden ja sitä esittävän kuvan väliseen eroon.

Näkymä Arto Korhosen akvarellinäyttelystä.
Näkymä Arto Korhosen akvarellinäyttelystä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat