Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Outous yhdistää neljää tekijää

Absurdius yhdistää Erika Erren, Anna Estarriolan, Petteri Cederbergin ja Maarit Suomi-Väänäsen töitä

Kulttuuri
 
Anna Autio
Erika Erren synkkä pallomeri. Installaatio Hauta, 2016, yksityiskohta.
Erika Erren synkkä pallomeri. Installaatio Hauta, 2016, yksityiskohta. Kuva: Anna Autio

Animaatio/installaatio Forum Box: Erika Erre, Anna Estarriola, Petteri Cederberg & Maarit Suomi-Väänänen 6.3. saakka Forum Boxissa (Ruoholahdenranta 3a).

Galleria Forum Boxilla on usein tapana esitellä tiloissaan usea yksittäisnäyttely yhtä aikaa. Lopputulos ei läheskään aina ole mairitteleva.

Tästä poikkeuksen tekevät Anna Estarriolan, Erika Erren, Petteri Cederbergin ja Maarit Suomi-Väänäsen näyttelyt, joiden oudot maailmat sopivat hyvin yllättävän yhteen.

Näyttelyistä yhdistää absurdius. Petteri Cederbergin animaatiossa yritetään piirtää äärettömyys, ja Maarit Suomi-Väänäsen videoteoksessa seikkailee karvalakkipäinen puupölkky, jolla on taikavoimia.

Juuri AVEK-palkinnon saaneen Anna Estarriolan mediainstallaatiot tasapainoilevat karmivuuden ja sympaattisuuden välillä. Show’n varastaa Estarriolan töissä ennenkin seikkaillut itsetietoiseksi tullut nukke, joka tällä kertaa pohtii, miksi hän on jähmettynyt paikoilleen. Teokset viehättävät jälleen nyrjähtäneellä älykkyydellään.

Näyttelyn helmi on kuitenkin Erika Erren koskettava installaatio Hauta, jossa hieno tilankäyttö yhdistyy monitasoiseen symboliikkaan. Surusta ja saasteista mustaksi muuttunut pallomeri aaltoilee kuin kuolinkoreissaan.

Ympäristökriittisten ulottuvuuksien lisäksi Erre työstää riipaisevasti äitinsä kuoleman aiheuttamaa surua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat