Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Menestynyt 3 Doors Down kävi pohjalla, mutta selvisi

Melodisesta grungesoundista tunnettu yhtye oli jo lähellä hajoamista

Kulttuuri
 
Dove Shore
3 Doors Down julkaisee tällä viikolla ensimmäisen uuden levyn viiteen vuoteen.
3 Doors Down julkaisee tällä viikolla ensimmäisen uuden levyn viiteen vuoteen. Kuva: Dove Shore

Lontoo

Muutama vuosi sitten amerikkalaisyhtye 3 Doors Downin korttitalo romahti.

Yhtyeellä oli takanaan harvinaisen menestyksekäs vuosikymmen, kymmeniä miljoonia myytyjä levyjä ja areenakeikkoja kaukaista Helsinkiä myöten. Läpimurtohitti Kryptoniten jälkeen rockradiot ympäri maailman olivat ottaneet yhtyeen melodisen grunge-soundin omakseen.

Uuden vuosikymmenen alussa onni kääntyi. Ensin kitaristi joutui eroamaan terveysongelmien vuoksi. Sitten basisti ajoi humalassa kuolonkolarin ja sai lähteä bändistä. Tässä vaiheessa moni yhtye olisi kiittänyt kuluneista vuosista ja hajonnut. 3 Doors Down vaikuttaa olevan sitkeämpää sorttia.

”Lopettamisesta ei edes keskusteltu”, yhtyeen kitaristi Chris Henderson vakuuttaa. ”Päätimme, mitä pitää tehdä ja jatkoimme eteenpäin.”

Jos 3 Doors Downin matkaan on mahtanut epätoivon hetkiä, Henderson piilottaa ne kehumalla yhtyeensä nykykuntoa ja uhkumalla työtarmoa. Suojaus pettää vain hetkellisesti, kun otan puheeksi tällä viikolla ilmestyvän albumin Us and the Night.

Levyllä on kappale Still Alive, yhä elossa. Siinä lauletaan mielen synkistä ajatuksista, mutta kertooko kappale itse asiassa 3 Doors Downin koettelemuksista?

”Koko levy kertoo enemmän tai vähemmän samoista tunnelmista. Ei tarvitse kuin katsoa biisien nimiä: Still Alive, In the Dark, Pieces of Me… Ne kaikki kertovat kamppailusta, jonka olemme joutuneet käymään läpi. Helppoa tämä ei ole ollut.”

Oliko basistinne onnettomuus pysäyttävä hetki koko yhtyeelle?

”Erityisesti hänelle itselleen se oli, mutta myös monille muille. Pidän itseäni onnekkaana, että mitään samanlaista ei koskaan tapahtunut minulle.”

”Uskon että olemme kaikki paremmassa kunnossa kuin kymmenen vuotta sitten. Toki olemme vanhempia, mutta toisaalta olemme kaikki lopettaneet juomisen ja elämme terveellisemmin. Esimerkiksi kiertäminen on suorastaan helpompaa kuin aiemmin.”

Kiertuekestävyys tulee tarpeeseen, sillä loppuvuosi kuluu tien päällä. Helsinkiin yhtye saattaa palata lokakuun Euroopan-kiertueella, Henderson lupailee.

“Me olemme valmiita kiertämään kaikkialla. Jos haluat pysyä mukana bisneksessä, erityisesti nykyään, bändin on pakko kiertää. Levymyyntiin, videoihin tai radiosoittoon ei voi enää tukeutua. Työ on tehtävä keikoilla.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat