Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stam1na hyökkää seitsemännellä levyllään digitaalisuuden dominanssia vastaan

Kulttuuri
 

Metalli Stam1na: Elokuutio Sakara Records. ★★★★

Stam1nan valmiutta reagoida ajankohtaisiin ilmiöihin on pakko arvostaa. Vuonna 2010 lemiläisbändi julkaisi ilmastonmuutosta ja kulutuskulttuuria ruotivan teema-albumin Viimeinen Atlantis. Seitsemännellä levyllään bändi ottaa tähtäimeensä nykyihmisen oopiumin – tietokoneet ja internetin – ja pohtii digitaalisen dominanssin varjopuolia.

Teema tehdään selväksi jo avausbiisissä Ikoneklasmia, joka sopisi tunnelmansa puolesta Mad Maxin tai minkä tahansa dystopiaa ja scifiä sekoittavan elokuvan taustalle. Mahtipontinen ja melodinen tykittely jatkuu läpi levyn kiteyttäen Stam1nan ydinosaamisen: bändi kykenee soittamaan tyylipuhdasta metallia mutta pakenee silti muotista aina tilaisuuden tullessa – yleensä viimeistään kertosäkeessä.

Musiikillisesti Elokuutio menee jopa Stam1nan mittakaavassa sieltä, missä aita on korkein. Biisien kulkua on mahdotonta ennustaa, mikä tekee kuuntelukokemuksesta sekä innostavan että uuvuttavan. Sama koskee lyriikoita. Niissä esitetyt ajatukset ovat hyviä, mutta toisinaan turhan pikkunäppäriä. Tärkein kuitenkin välittyy: Stam1na on yhä luomiskautensa huipulla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat