Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rakennustyömaa muuttuu vuoristomaisemaksi Pia Sirénin installaatiossa

Kulttuuri
 
Pia Sirénin installaatiossa Backdrop (2016) vuoristomaisema syntyy pressuista ja rakennustelineistä.
Pia Sirénin installaatiossa Backdrop (2016) vuoristomaisema syntyy pressuista ja rakennustelineistä.

Installaatio Pia Sirén: Backdrop 3.4. saakka MUU Kaapelissa (Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 C). Ti–pe 11–17, la–su 12–16.

Pia Sirén löi läpi muutama vuosi sitten kovaa ja vauhdilla. Sen jälkeen hänen omaleimaiset, rautakauppatavaroista luomat installaationsa ovat olleet vakionäky näyttelyissä ympäri Suomea.

Menestyksellä on kuitenkin ollut kääntöpuolensa: vauhti on ollut jopa niin kovaa, että sinällään hurmaaviin teoksiin alkanut jo hieman kyllästyä.

Tästä syystä suhtauduin hieman skeptisesti Sirénin uusimpaan näyttelyyn. Ja kyllä, Sirén on taas on luonut tavaramerkikseen muodostuneen luontoilluusion pressuista ja rakennustelineistä – mutta tällä kertaa pienellä, oleellisella twistillä.

Galleriaan astuessa tila näyttää pelkältä sokkeloiselta rakennustyömaalta ilman mitään esittävää ulottuvuutta. Hetken jo ajattelee, että Sirén on luopunut vanhasta täysin.

Mutta kun katsoja astuu gallerian perällä olevalle näköalatasanteelle, rakennustyömaa muuttuu yhtäkkiä avaraksi vuoristomaisemaksi metsineen ja järvineen. Muutos tilakokemuksessa on huikea, ja Sirénin teoksille ominainen illuusio nousee toiseen potenssiin.

Sirén on onnistunut puhaltamaan installaatioonsa samaa oivaltamisen iloa kuin hänen ensimmäisissä töissään. Piskuista galleriatilaa ei pitkään aikaan ole käytetty yhtä hienosti. Samalla Sirén onnistuu vakuuttamaan, että hän saa puristettua tavaramerkkityylistään vielä uusia kierroksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat