Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Purnun kesänäyttely on kuin huoliteltu fine dining -annos, jossa laatu korvaa määrän

Esillä on erinomaisia teoksia erinomaisilta taiteilijoilta

Kulttuuri
 
Vesa Aaltonen
Uusissa maalauksissaan Heikki Marila on keskittynyt pelkkään viivaan. Kristillinen symboliikka on yhä läsnä, kuten teoksessa Via Dolorosa, 2016, öljy kankaalle.
Uusissa maalauksissaan Heikki Marila on keskittynyt pelkkään viivaan. Kristillinen symboliikka on yhä läsnä, kuten teoksessa Via Dolorosa, 2016, öljy kankaalle. Kuva: Vesa Aaltonen

KUVATAIDE Purnu 2016: Vapaalla kädellä 7.8. saakka taidekeskus Purnussa (Mustasaari 63, Orivesi). Avoinna joka päivä 11–18.

Matka taidekeskus Purnuun tuntuu usein puuduttavalta, mutta yhtä usein se myös maksaa vaivan – tänä vuonna varsinkin.

Tina ja Kari Cavén ovat kuratoineet näyttelynsä otsikon mukaisesti ”vapaalla kädellä” ilman sen kummempaa sisällöllistä teemaa. Ratkaisu toimii yllättävän hyvin.

Esillä on yksinkertaisesti joukko erinomaisia teoksia erinomaisilta taiteilijoilta.

Muuta ei tarvita.

Taiteilijoitakin on hillitysti vain yhdeksän. Viime vuoden täyteen ahdettuun näyttelyyn verrattuna ripustus antaa kullekin tilaa hengittää. Kokemuksesta tulee mieleen tavallisen ravintola-aterian sijaan pieni mutta huoliteltu fine dining -annos.

Pia Sirénin ovela installaatio, joka muuttuu rakennustyömaasta metsämaisemaksi, toimii Purnussa yhtä hyvin kuin keväällä Helsingin Kaapelitehtaalla. Videotaiteilijanakin tunnettu Hanna Saarikoski esiintyy Purnussa myös erinomaisena akvarellimaalarina.

Räjähtävän ekspressiivisistä kukkamaalauksista ja kristillisistä aiheista tunnettu Heikki Marila onnistuu synnyttämään intensiteettiä, vaikka hän uusissa teoksissaan maalaa pelkkää punaista viivaa. Marila on viime vuosina siirtynyt yhä kauemmas esittävyydestä, mikä on vienyt häntä yhä puhtaammin maalauksen perusasioiden äärelle.

Viggo Wallensköld on maalannut ihmisten sijaan hautakiviä, jotka käyvät Jasmin Anoschkinin hulluttelevien puuveistosten kanssa yllättävän harmonista dialogia.

Näyttelyn viimeistelee Anssi Kasitonnin uusi riemastuttava animaatioteos, jossa seksikäs vampyyrilepakko ja raamikas metsähiiri löytävät toisensa juhannuksena 2169.

Videoteoksessa Eyeliner (2013) Hanna Saarikoski piirtää itselleen ääriviivat. Saarikoskelta on esillä Purnussa myös erinomaisia akvarellimaalauksia.
Videoteoksessa Eyeliner (2013) Hanna Saarikoski piirtää itselleen ääriviivat. Saarikoskelta on esillä Purnussa myös erinomaisia akvarellimaalauksia.
Anna Tuorin unenomaiset maalaukset jaksavat yhä tehdä vaikutuksen. Kuvassa teos Things I've Seen I Can See No More, 2013, öljy ja akryyli levylle.
Anna Tuorin unenomaiset maalaukset jaksavat yhä tehdä vaikutuksen. Kuvassa teos Things I've Seen I Can See No More, 2013, öljy ja akryyli levylle.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat