Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Blue Öyster Cult teki faneille todellisen palveluksen Helsingin-keikallaan

Hard rock -yhtyeeksi mielletyllä Blue Öyster Cultilla on popimpi puoli, joka soi ylväästi.

Kulttuuri
 
Canoe1967 / Wikimedia Commons
Blue Öyster Cult Edmontonissa vuonna 2012.
Blue Öyster Cult Edmontonissa vuonna 2012. Kuva: Canoe1967 / Wikimedia Commons

Blue Öyster Cult Circuksessa.

”Sen sijaan, että soittaisimme jotain mitä soitamme aina, haluamme soittaa kovan luokan faneille jotain, mitä emme soita yleensä koskaan”, esitteli Eric Bloom Blue Öyster Cultin keikan ensimmäisen encoren Perfect Water.

Näin ylläpidetään hyvää suhdetta yleisöön.

Vaikka paikalla oli varmasti myös ihmisiä, joille newyorkilaisbändi on yhtä kuin muutamat isommat hittinsä – (Don't Fear) The Reaper, Godzilla ja Burnin’ for You – heti avauksena kuullusta Dominance and Submissionista ja sen yleisönhuudatuksesta kuuli, että yhtye ei elä vain muutaman klassikon varassa tai vankina, vaikka nekin kuuliaisesti soitettiin.

Vuonna 1972 ensilevynsä julkaissut Blue Öyster Cult on suhteellisen harvinainen vieras Euroopassa, Suomesta puhumattakaan.

Vaikka se ei ole levyttänyt uutta musiikkia vuosikausiin, laaja ja monimuotoinen levytyshistoria mahdollistaisi vaikka vuosittaiset visiitit niin, ettei faneille tulisi tylsää.

Yhtyeen suuruuden vuosilta kokoonpanossa ovat jäljellä laulaja-kitaristit Buck Dharma ja Eric Bloom. Näistä varsinkin ensin mainitun taidokas soitto herätti kunnioitusta, esimerkiksi balladissa Then Came the Last Days of May.

Silti hienointa oli bändin yhteispeli, joka tuli komeasti esille esimerkiksi nelihenkisissä stemmalauluissa.

Vaikka BÖC mielletään usein hard rock -yhtyeeksi, sen popimpi, ajoittain ylvään AOR-henkinen puoli ei tuntunut lainkaan vanhentuneelta täyteläisten lauluharmonioiden kajahtaessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat