Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Samppa Törmälehdon maalauksissa kukkii slapstick-huumori

Persoonallinen taiteilija katsoo maailmaa ihmetellen ja avoimin silmin.

Kulttuuri
 
Timo Valjakka
Samppa Törmälehto: Macho Mexicano, 2016, akryyli ja öljy.
Samppa Törmälehto: Macho Mexicano, 2016, akryyli ja öljy.

Maalauksia King of the Hill. Samppa Törmälehto 4.9. saakka ARTag Galleryssa (Hietalahdenkatu 10). Ke–pe 12–18, la–su 12–16.

Samppa Törmälehdon (s. 1977) maalaukset ovat persoonallisia, kiehtovia ja hauskoja. Ne ovat myös ajan hengen mukaisia maalaustaiteellisia hybridejä, abstraktin ja esittävän ilmaisun yhdistelmiä täynnä elemaalauksen nopeita roiskeita, tahallisen kömpelöä naivistista töhertelyä ja katutaiteen kiihkeää merkkikieltä.

Kuvalähteiden kirjavuudesta voi päätellä Törmälehdon katsovan maailmaa ihmetellen ja avoimin silmin. Monien aikalaistensa tapaan hän kerää teostensa kuva-aiheet melkein mistä tahansa, internetin ohella sarjakuvista, televisiosarjoista, mainoksista ja paikoin myös kuvataiteen historiasta.

Maalauksia leimaa kaskunkaltainen tarinallisuus ja slapstick-tyylinen huumori, joiden alta voi kuitenkin tunnistaa vakavampia ja alakuloisempia näkymiä ympäröivään todellisuuteen.

Kuvallinen vitsikkyys on pikemminkin koukku, jonka avulla Törmälehto saa katsojan pysähtymään teostensa ääreen.

Minut pysäytti kuitenkin maalari Törmälehto yhtä paljon kuin tarinankertoja ja humoristi. Rosoisuudestaan ja monikerroksisuudestaan huolimatta maalausten sommittelut ja värien käyttö toimivat ja maalaukset pysyvät hyvin koossa.

Tässä lukumääräisesti anteliaassa näyttelyssä esillä olevat teokset ovat lähinnä pienikokoisia. Tulevaisuudessa olisi kiinnostavaa nähdä, miten hyvän työvireen löytäneen Törmälehdon ratkaisut toimivat suuremmassa koossa.

Samppa Törmälehto: Green Painting, 2016, akryyli ja öljy.
Samppa Törmälehto: Green Painting, 2016, akryyli ja öljy.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat