Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

The Club hyökkää raivokkaasti kirkkoa vastaan

Kulttuuri
 
KAVI
Elokuvateatteri Orionin kuukauden elokuvana esitetään synkkätunnelmaista The Clubia.
Elokuvateatteri Orionin kuukauden elokuvana esitetään synkkätunnelmaista The Clubia. Kuva: KAVI

Draama The Club (El Club), ohjaus Pablo Larraín, pääosissa Roberto Farías, Alfredo Castro, Antonia Zegers, Marcelo Alonso, ikäraja 16, kesto 98 min.

Chile on Latinalaisen Amerikan elokuvan kärkimaita, ja ohjaaja Pablo Larraín maan keskeisiä nykyelokuvan taitureita. Larraínilta on nähty Suomessa useita elokuvia festivaalikierrossa, ja nyt Kavi näyttää kuukauden elokuvana Larraínin uutuuden, The Clubin. Yhteiskunnallinen draama on ohjaajan kärkitöitä, jota Chile tyrkyttää Oscar-kisaan.

Nelikymppinen Larraín käsittelee elokuvissaan Chilen lähihistoriaa. Vuonna 2012 valmistunut No kertoi kenraali Pinochetin kaataneesta kansanäänestyksestä ja nyt The Club kertoo katolisen kirkon valtajärjestelmästä. Elokuva on kylmää kyytiä alusta loppuun.

Tapahtumat sijoittuvat syrjäiselle merenrantahuvilalle, klubille, jonne joukko vanhempia miehiä on suljettu elämään. Televisiota katsovat ja koiria kasvattavat miehet ovat hairahtuneita pappeja, jotka kirkko on laittanut viralta, pois silmistä. Tarinan alussa talolle saapuu jälleen uusi pahan pappi, ja hänen perässään yksi tämän uhreista. Pian kuullaan laukaus.

The Club on tumma väreiltään ja painotuksiltaan, sillä Larraín hyökkää poikkeuksellisella raivolla kirkkoa ja etenkin sen toimintakulttuuria vastaan. Larraín näyttää, miten sielun paimenet ovat tekopyhiä vastuun pakoilijoita, ja miten kirkko lopulta suojelee aina omiaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat