Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perheenisä piinapenkissä

Kulttuuri
 
Eduardo Moreno
Ana de Armas (vas.) ja Lorenza Izzo piinaavat Keanu Reevesiä Knock Knockissa.
Ana de Armas (vas.) ja Lorenza Izzo piinaavat Keanu Reevesiä Knock Knockissa. Kuva: Eduardo Moreno

Jännitys Knock Knock Ohjaus Eli Roth, pääosissa Keanu Reeves, Lorenza Izzo, Ana de Armas, ikäraja 16, kesto 99 min.

Amerikkalainen Eli Roth oli Hostel-elokuvillaan aloittamassa ”kidutuspornoksi” kutsuttua kauhuleffatrendiä 2000-luvun puolessavälissä. Sen myötä överiksi vedetystä verenlennätyksestä tuli osa valtavirtaa.

Knock Knock

jännitys

Ohjaaja: Eli Roth

USA, Chile

Vuosi: 2015

Kesto (min): 99

Ikäraja: 16

Rooleissa: Keanu Reeves, Lorenza Izzo, Ana de Armas

Tänä vuonna sai ensi-iltansa kaksikin Rothin ohjausta, The Green Inferno ja Knock Knock.

Knock Knock on uudenlaista Rothia siinä mielessä, että graafista väkivaltaa ei nähdä juuri lainkaan. Ohjaajan kädenjälki on kuitenkin helppo tunnistaa: keskivertokatsojaa yritetään edelleen shokeerata koulupoikamaisella innolla.

Evan Webber ( Keanu Reeves ) on onnellista perhe-elämää viettävä arkkitehti, joka jää kotiin työskentelemään muun perheen lomaillessa. Pian oveen koputtaa kaksi nuorta naista ( Lorenza Izzo ja Ana de Armas ).

Bilematkallaan eksyneet mimmit pääsevät sateensuojaan – ja houkuttelevat isukin kolmen kimppaan.

Seuraavana aamuna Evan huomaa, että naisista ei pääsekään eroon. He alkavat vandalisoida asuntoa, väittävät olevansa alaikäisiä ja uhkaavat ilmoittaa poliisille. Lopulta he vangitsevat Evanin ja alkavat systemaattisesti tuhota tämän keskiluokkaista idylliä.

Knock Knock on uusintaversio vuoden 1977 unohdetusta eksploitaatiojännäristä Death Game. Enemmän Rothin elokuva muistuttaa silti 1980-luvun Vaarallinen suhde -hittiä.

Vaarallinen suhde on nykysilmin katsottuna ällöttävä, äärisovinistinen ja -konservatiivinen: siinä sankarimiehen pettämistouhuilla ei ole merkitystä, vaan pahuutta edustaa ydinperheen tasapainoa horjuttava nainen. Knock Knock onneksi sotkee asetelmaa eikä yritä tehdä Evanista sympaattista hahmoa. Parasta on loppu, joka kuittaa koko pelin häijynhauskasti ja osuvasti.

Kokonaisuutena elokuva ei kuitenkaan toimi. Dialogi on kökkö, juonenkuljetus hataraa – eikä Reevesiä voi vieläkään sanoa hyväksi näyttelijäksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat