Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihmisjänis tappaa ja raiskaa kaiken liikkuvan hirvittävän huonossa kotimaisessa kauhukomediassa

Kulttuuri
 
Bunny the Killer Thingissä nähdään ihmissuden sijaan ihmisjänis.
Bunny the Killer Thingissä nähdään ihmissuden sijaan ihmisjänis.

Tehdäänpä yksi asia selväksi heti alkuun. Olen suuri kauhuelokuvien, splatter-väkivallan ja pimeän huumorin ystävä. Pidän lukuisista 80-luvun hirviöleffoista ja eksploitaatio-halpiksista. Olen siis periaatteessa täysin suomalaisen kauhukomedian Bunny the Killer Thingin kohderyhmää.

Ehkä juuri siksi elokuvan armoton, henkeäsalpaava surkeus tuntuukin suorastaan henkilökohtaiselta loukkaukselta.

Bunny the Killer Thing on ohjaaja Joonas Makkosen debyytti ja yritys tehdä suomalaista kulttielokuvaa. Ilmiselviä vaikutteita ovat olleet esimerkiksi amerikkalaisen Troma-tuotantoyhtiön mauttomat halpisfilmit.

Juonentyngässä lauma nuoria lähtee juopottelemaan ja juhlimaan syrjäiselle metsämökille. Porukkaan kuuluu muun muassa tyhmä hevari, jatkuvasti masturboiva teinipoika ja tyttö, joka peittelee akneaan hengityssuojaimella. Talon liepeillä vaanii tietysti tappaja – tässä tapauksessa hullun tiedemiehen luoma ihmisjänis, joka haluaa murhaamisen ohessa raiskata kaikki näkemänsä naiset metrisellä elimellään.

Bunny the Killer Thingin katselu on tavattoman tuskallinen kokemus. Huumori on niin ääliömäistä, että monesti jää epäselväksi, missä kohdissa olisi tarkoitus nauraa.

Lisäksi: siinä missä ylilyöty väkivalta ihmisten paloitteluineen voi hyvinkin olla elokuvassa hauskaa, ylilyöty seksuaalinen väkivalta ei ole. Bunny the Killer Thingissä jatkuviin raiskauksiin suhtaudutaan yhtä kepeästi kuin muuhunkin lättäykseen, mikä antaa elokuvalle vastenmielisen sivumaun.

Jotkut muutkin asiat pistävät miettimään vakavammin, mitä käsikirjoittajien mielissä mahtaa liikkua. Esimerkiksi erään naishahmon ainoa luonteenpiirre on olla ilkeä lesbo, joka käyttää kaveriaan hyväkseen ja näin ollen ”ansaitsee” tulla Bunnyn raiskaamaksi. Tekeleen läpi kompuroivia aloittelevia näyttelijöitä käy lähinnä sääliksi. Paitsi Henry Saarta ja Petri Nygårdia, jotka vilahtavat pikkurooleissa.

Niin siinä sitten kävi, että kun Suomessa tehdään täysiverinen splatter-elokuvaa valkokankaille asti, siitä tulee täydellinen pohjanoteeraus ja häpeäksi koko genrelle. Maailma ei ole reilu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat