Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Angelina Jolien ja Brad Pittin uutuuselokuva on suurimman osan aikaa tylsää patsastelua

Kulttuuri
 
Finnkino
Angelina Jolie Pitt löytää hotellihuoneen seinästä reiän elokuvassa Meren äärellä.
Angelina Jolie Pitt löytää hotellihuoneen seinästä reiän elokuvassa Meren äärellä. Kuva: Finnkino

DRAAMA Meren äärellä (By the Sea), ohjaus Angelina Jolie Pitt, pääosissa Brad Pitt ja Angelina Jolie Pitt, Mélanie Laurent, ikäraja K16, kesto 122 min.

Näyttelijä Angelina Jolie Pitt ja puoliso Brad Pitt ovat nyky-Hollywoodin seurattuja kuninkaallisia. He ovat niin menestyneet, että voivat toteuttaa omia hankkeitaan. Meren äärellä -elokuvassa näyttelijäparin ideana on tehdä taide-elokuva eurooppalaisen tradition mukaan.

Meren äärellä

Elokuva

(By the Sea)

Ohjaaja: Angelina Jolie Pitt

Yhdysvallat

Vuosi: 2015

Kesto (min): 122

Ikäraja: K16

Rooleissa: Brad Pitt, Angelina Jolie Pitt, Mélanie Laurent

Lopputulos on omituinen.

Meren äärellä on suurimman osan aikaa tylsää patsastelua, suuren luokan taidehiippailu.

Jolie on kirjoittanut ja ohjannut elokuvan, ja lisäksi hän näyttelee puolisonsa kanssa pääosissa. He ovat pari, Pitt kirjailija Roland ja Jolie näyttelijä Vanessa, ranskalaisessa rantahotellissa.

Elokuva alkaa 1960-luvun eurooppalaiselokuvan pastissina, tuo mieleen muun muassa Antonionin. On kauniita ihmisiä ja elämäntuska. Nainen ja mies ovat puhkeamaisillaan, toinen itkuun ja toinen juomaan.

Kohtaukset ovat hitaita ja pitkiä, ovia availlaan ja merelle tuijotellaan, nilkkoja ojennellaan ja maisemassa seisotaan, tyylikkäissä asuissa tietenkin.

Meren äärellä on pintaa ja muotoa enemmän kuin sisältöä, mutta yksi yksityiskohta on kiehtova. Se jopa herättää elokuvan eloon.

Meren äärellä tapahtuu pitkälti yhdessä hotellin huoneista, ja tämän huoneen lattiantasossa on reikä, josta voi kurkkia naapurin puolelle. Jolie ja Pitt kurkkivat reiästä ja näkevät naivan, onnellisen nuoriparin.

Tirkistysreikä tuo elokuvaan uuden tason, ajatuksen katseesta ja katsotuksi tulemisesta.

Katsovatko Vanessa ja Roland nuorta paria vai katsovatko he toisiaan nuorina? Ja mitä katsoo katsoja, itseään, nuorta paria, Rolandia ja Vanessaa vai Angelinaa ja Bradia?

Taivun jälkimmäiseen, epäortodoksiseen tulkintaan. Olisi kiinnostavaa nähdä dokumentti tämän elokuvaparin elämästä. Mutta tämän lähemmäs tuskin päästään. Meren äärellä on elokuvaselfie, jossa esitetään, mitä onni voi olla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat