Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hevisaurus-elokuvassa on rima matalalla

Kulttuuri
 
Hevisaurukset rakastavat rockia.
Hevisaurukset rakastavat rockia.

Lastenelokuva Hevisaurus, ohjaus Pekka Karjalainen, pääosissa Milo Snellman, Salli Siivonen, Kari Hietalahti, Taneli Mäkelä, Eija Vilpas, ikäraja S, kesto 85 min. ★★

Nyt kun lastenelokuvien kaupallinen potentiaali on Suomessakin oivallettu, niitä on alkanut myös valmistua enemmän. Kääntöpuolena on sitten se, että niitä tehdään vain varman päälle ja aiheista, joilla on jo valmiit markkinat. Hevisaurus-elokuva kuuluu samaan sarjaan.

Lasten hevibändi Hevisaurus on kerännyt mainetta vuosikausia, joten elokuva tuskin menee kiville, vaikka elokuva olisi heppoisempi. Ja sehän on. Käsikirjoitukseksi on ilmeisesti kelvannut ensimmäinen luonnostelma, kuvaukset on hoidettu vauhdilla, eikä leikkauksessa ole idean poikastakaan.

Hahmot olivat valmiina, ja niihin on vähän lisätty animaatiota. Ikävintä on, ettei edes bändin musiikkinumeroihin ole viitsitty satsata. Turha odottaa hienoja musiikkivideoita.

Suomalaiselokuvien vahvuus on usein siinä, että kaikenlaisiin elokuviin riittää parhaita näyttelijöitä. Hevisauruksessakin Kari Hietalahti, Taneli Mäkelä, Eija Vilpas ja kumppanit tekevät parhaansa, kuten tietysti myös kivat lapsinäyttelijät Milo Snellman ja Salli Siivonen. Ilman heitä kokonaisuus olisi amatöörimäinen.

Elokuva kertoo Hevisauruksen saagan, ja Vilpas näyttelee dinojen äitiä. Pikkusisko Milli Pilli vasta kuoriutuu munasta. Lapsisankarit Toni ja Suvi puolustavat dinoja pahaa maailmaa vastaan.

Hassu paradoksi sinänsä, että elokuvan pahis on ahne liikemies Maxim (Mäkelä), joka haluaa valjastaa saurukset omiin bisneksiinsä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat