Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tähtikokki tuskailee yllätyksettömässä elokuvassa

Kehnon ravintoladraaman ruokakuvat ovat Michelin-tähden arvoisia, mutta tarina tai henkilöt eivät sytytä.

Kulttuuri
 
Alex Bailey
Sienna Miller on apukokki.
Sienna Miller on apukokki. Kuva: Alex Bailey

Draama Liekeissä (Burnt), ohjaus John Wells, pääosissa Bradley Cooper, Sienna Miller, Daniel Brühl. Ikäraja K12, kesto 100 min. ★★

Lontoolaiseen fine dining -keittiöön sijoittuva draama Liekeissä sisältää kestoonsa nähden enemmän montaasijaksoja kuin tuntuu tarpeelliselta.

Muutaman minuutin välein seurataan salamaleikkauksin, kuinka huippuravintola valmistautuu lounas- tai illallistarjoiluun ja lautasille syntyy kuolattavan upeita annoksia.

Jaksojen välissä nähdään jonkinlainen draamantekele. Bradley Cooper esittää elämässään pahasti mokannutta entistä tähtikokkia Adam Jonesia, joka aikoo palata ottamalla ohjat ystävänsä ( Daniel Brühl ) hotellin ravintolassa. Jones jahtaa pakkomielteisesti kolmatta Michelin-tähteä ja saa rinnalleen lahjakkaan apukokin Helenen ( Sienna Miller ).

Kauniisti kuvattu Liekeissä kärsii monenlaisista ongelmista, joista pahimpia ovat yllätyksetön käsikirjoitus ja heppoinen loppuratkaisu. Päähenkilön maanisuuteen on vaikea mennä mukaan. Cooperin kokki on pelkkä mulkero vailla sympaattisia ominaisuuksia.

Elokuva herää eloon muutamissa yksittäisissä kohtauksissa, kun kokkistara osoittaa pieniä merkkejä ihmisyydestä. Nuo makoisat sattumat ovat kuitenkin harvinaisia. Ruokapornonakin Liekeissä on pieni pettymys, sillä se on kiinnostuneempi annosten ulkonäöstä kuin ruoasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat