Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viihdyttävä kauhukomedia Krampus on turhan särmätön

Kulttuuri
 
Krampus-elokuvassa nähdään joulupukin sijaan ilkeämpiä ilmestyksiä.
Krampus-elokuvassa nähdään joulupukin sijaan ilkeämpiä ilmestyksiä.

Kauhukomedia Krampus, ohjaus Michael Dougherty, pääosissa Adam Scott, Toni Collette, Emjay Anthony, ikäraja K16, kesto 96 min. ★★★

Tähän vuodenaikaan kaipaa lässyjen perhefilmien vastapainoksi häijympää jouluviihdettä. Hyviä vaihtoehtoja ovat vaikkapa kulttikauhuleffa Jouluyö, murhayö tai Gremlins – riiviöt (molemmat 1984). Krampus on uusi tulokas tällaisten jouluelokuvien genreen.

Elokuvan keskiössä on nuori Max ( Emjay Anthony ), joka yrittää vilpittömästi uskoa joulun sanomaan vanhempien stressatessa. Joulumieltä koettelevat myös raivostuttava sukulaisperhe punaniska-isineen ja ilkeine lapsineen. Lopulta Max haistattaa pitkät koko joululle.

Pian lumimyräkkä peittää koko naapuruston ja pelottavia hahmoja alkaa vilahdella. Kansantarinoista tuttu paha pukki Krampus on tullut vierailulle.

Vakavaa kauhua Krampus ei ole: tyylilajina on spielbergmäinen koko perheen leffan ja kauhuelokuvan risteytys aiemmin mainitun Gremlinsin tapaan.

Parasta ovat hirviöt: itse Krampus ja tämän lukuisat apurit, joita riittää elävistä leluista hirviömäisiin keijuihin. Oliot ovat leffan tyylin hienosti sopivia, huvittavia ja karmivia.

Niillä saisi vain olla isompi rooli. Turhan iso osa Krampusista kuluu tylsiin kauhuleffakliseisiin. Elokuvaan kaipaisi todellista anarkistista henkeä – nyt se on turhan turvallinen ja särmätön.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat