Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pienen budjetin kauhukomedia yllättää isosti

Kulttuuri
 
Night Visions
What We Do in The Shadows on onnistunut kauhukomedia.
What We Do in The Shadows on onnistunut kauhukomedia. Kuva: Night Visions

Komedia What We Do In The Shadows, ohjaus Jemaine Clement ja Taika Waititi, pääosissa Taika Waititi, Jemaine Clement, Jonathan Brugh, Cori Gonzales Macuer, ikäraja K16, kesto 86 min. ★★★

Uusiseelantilainen What We Do In The Shadows on saanut maailmalla paljon kiitosta, mikä kuulostaa ennakkotietojen valossa uskomattomalta.

Aihepiiri on vuosituhannen väsynein: vampyyrit. Käsittelytapa on mukadokumentti, joka ei sekään ole tuoreimmasta päästä.

Kaiken lisäksi lajityyppinä on kauhukomedia, genre jossa ei ole juuri nähty onnistumisia vuoden 1988 Beetlejuicen.

Lähtökohtiin nähden What We Do In The Shadows on suurenmoinen yllätys. Se on kuin puolitoistatuntinen tv-sketsi tehtynä oikein.

Pääosassa on neljä eri ikäistä vampyyria, Vlad, Deacon, Viago ja Petyr, jotka jakavat ankean omakotitalon Uuden-Seelannin Wellingtonissa. Kun joukkoon liittyvät vasta verenimijäksi kääntynyt Nick ja tämän yhä kuolevainen kaveri Stu, vuosisatoja vanhoille vampyyreille tarjoutuu tilaisuus oppia nykymaailman tavoille.

Irtonainen perusjuoni tarjoaa tyydyttävät puitteet pelleilyyn sekä vampyyritarinoiden että dokumenttielokuvien kustannuksella. Vitsit ovat enimmäkseen tuoreita, mutta varsinainen käyttövoima on vinksahtanut tunnelma. Elävien kuolleiden kommuunissa mustalaismusiikki rämisee ja Wellingtonin öisillä kaduilla kohtaavat zombit, ihmissudet ja muut hirviöiden alakulttuurit.

Remuamisen sijaan naurut irtoavat goottilaisen mielikuvituksen ja arkitodellisuuden yhteentörmäyksistä: kuka kämppäkavereista pesee veriset astiat ja miten tälläytyä klubi-iltaa varten, kun ei näe itseään peilistä.

Flight of The Conchords -duosta tutun Jemaine Clementin ja nousevan ohjaajan Taika Waititin minibudjetilla työstämä komedia on musta ja verinen, huumoriltaan arkisen lakoninen, silti miellyttävän sympaattinen. Kullakin epäkuolleella on omia, varsin inhimillisiä ongelmiaan, joiden ansiosta hersyvään irrotteluun sekoittuu kirpeää melankoliaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat