Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Andalusian suot kätkevät rikoksen

Espanjalaiselokuva kumartaa häpeilemättä eteläkorealaiselle mestariteokselle.

Kulttuuri
 
Julio Vergne
Pedro (Raúl Arévalo) selvittää suolla tapahtunutta rikosta.
Pedro (Raúl Arévalo) selvittää suolla tapahtunutta rikosta. Kuva: Julio Vergne

Jännitys Suosurmat. Ohjaus: Alberto Rodríquez, pääosissa Javier Gutiérrez, Raúl Arévalo. Pituus 105 min. Ikäraja 16. ★★★★

Espanjalainen hittielokuva Suosurmat luottaa vanhaan sanontaan, jonka mukaan imitaatio on kohteliaisuuksista suurin.

Niin täydellisesti ja häpeilemättä se matkii eteläkorealaisen Bong Joon-Hon Memories of Murderia (2003), ja mikäs siinä. Kotimaassaan katsojaennätykset rikkonut Memories of Murder on heittämällä 2000-luvun parhaita elokuvia ja kaikkien aikojen hienoimpien rikoselokuvien kärkiviisikossa. Tositapahtumiin perustuvassa jännärissä epäsuhta kyttäkaksikko jahtaa Etelä-Korean ensimmäistä sarjamurhaajaa maaseudulla. Poliisityö näyttäytyy epätoivoisena sohimisena pimeään. Ikimuistoinen finaali ei jätä rauhaan.

Suosurmissa aihe, tunnelma ja henkilögalleria ovat käytännössä samat, mutta riisipellot ovat vaihtuneet Andalusian kuraisiin soihin.

Eletään syyskuuta 1980. Maagisissa avausotoksissa lintuperspektiivistä kuvatut vesistöt ovat kuin verisuonisto, joka yrittää elvyttää Francon diktatuurin alla kuihtunutta maata. Madridilaiset etsivät Juan ( Javier Gutiérrez ) ja Pedro ( Raúl Arévalo ) lähetetään Villafrancon kyläpahaseen tutkimaan nuorten tyttöjen katoamisia.

Nuorempi Pedro on sananvapautta janoava idealisti ja samalla oudon haluton haahuilija. Vanha kettu Juan taas on elämäniloinen nautiskelija, joka ei epäröi käyttää väkivaltaa. Hän on tahrinut kätensä edellisen hallinnon vuodattamaan vereen, ja kärsii nyt sen seurauksia.

Suosurmat syöttää katsojille kiihtyvään tahtiin oikeita ja vääriä vihjeitä, ja pitää otteessa. Komea kuvasto mässäilee True Detective -sarjan uudelleenestetisoimalla etelällä, sen autiotaloilla, selvänäkijöillä ja vihamielisillä kyläläisillä, mutta ei niinkään väkivallalla.

Juonen alla Suosurmat käsittelee kollektiivista traumaa yhteisöstä, jossa yksilöt ovat uhrattavia. On sadonkorjuun aika, siirtotyöläiset lakkoilevat, maanomistaja hoputtaa poliisia.

Joka hetki kadonneiden tyttöjen tapaus on vaarassa hautautua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat