Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksinhuoltajaisä ja hänen oravansa reissaavat

Animaatio-oravat ja oikeat näyttelijät esiintyvät yhdessä

Kulttuuri
 
Pikkuoravat lähtevät reissuun.
Pikkuoravat lähtevät reissuun.

Lastenelokuva Alvin ja pikkuoravat reissussa (Alvin and the Chipmunks: The Road Chip), ohjaus Walt Becker, äänirooleissa Antti Jaakola, Jon-Jon Geitel, Petrus Kähkönen, Samuel Harjanne, Henri Piispanen, Jenni Sivonen. K-7, 91 min. ★★

Animoidut pikkuoravat palaavat uudessa elokuvassa, jota mainostetaan juhlavasti road movieksi. Oravien ”isä” Dave on nyt menestyvä levytuottaja, ja hän lähtee työmatkalle Miamiin. Oravat epäilevät vahvasti, että hän aikoo samalla kosia uutta naisystäväänsä Samanthaa. Ja mihin silloin oravat joutuisivat?

Myös Samanthalla on lapsi, teini-ikäinen Miles-poika, joka ryhtyy heti kiusaamaan oravia. Matkan varrella tulevan uusperheen lapset kuitenkin löytävät yhteisen missionsa.

Matkareitti kulkee Los Angelesista Miamiin, ja sen varrella Miles ja oravat viettävät ikimuistoisen yön New Orleansissa. Musiikkikohtaukset ovat tavanomaisen ja riskittömän lastenelokuvan parasta antia, mutta niissä olisi ollut varaa irrotella vielä enemmän.

Alvin-elokuvissa animaatio-oravat yhdistetään live-näyttelemiseen, ja nykytekniikallahan se onnistuu täysin sujuvasti. Alvin ja pikkuoravat reissussa on neljäs Alvin-elokuva. Elokuva on päätetty dubata, vaikka se on kielletty alle kouluikäisiltä. Dubatut live-roolit ovat ehkä sietämättömintä, mitä aikuinen voi elokuvissa joutua kokemaan.

Amerikkalaisten lastenelokuvien perhemallit ovat vihdoin saavuttamassa nykyajan, sillä Alvinissakin on perimmältään kyse vähän erilaisesta yksinhuoltajaperheestä. Oravat ovat päätyneet Daven hoivaan edellisissä elokuvissa, joissa ne ovat myös luoneet uraansa laulajina. Ehkä hauskin piirre elokuvissa on se, että puhuviin oraviin ei kiinnitetä mitään erityistä huomiota vaan heitä pidetään itsestäänselvinä yhteiskunnan jäseninä, joskin hetkittäin rasittavina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat