Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Deathgasm on metallipäiden pöhkö verileikki, joka ei naurata

Metallimusiikkia ja kauhuefektejä yhdistelevä splatter-komedia ei pysy koossa.

Kulttuuri
 
Night Visions
Helvetti pääsee valloilleen Deathgasm-yhtyeen treenikämpällä.
Helvetti pääsee valloilleen Deathgasm-yhtyeen treenikämpällä. Kuva: Night Visions

Kauhukomedia Deathgasm. Ohjaus Jason Lei Howden, pääosissa Milo Cawthorne, James Blake, Kimberley Crossman, ikäraja K18, kesto 86 min. ★★

Ennen kuin Peter Jacksonista tuli Hobittien kaltaisten seikkailuspektaakkelien ohjaaja, hän teki kotimaassaan Uudessa-Seelannissa läjän ennennäkemättömän räävittömiä splatter-komedioita. Bad Taste (1987), nukkefilmi Meet The Feebles (1989) ja Braindead (1992) tekivät lähtemättömän vaikutuksen yhteen leffadiggarien sukupolveen.

Siihen sukupolveen taitaa kuulua myös Jacksonin maanmies Jason Lei Howden. Deathgasm on ilmeinen kunnianosoitus ohjaaja-käsikirjoittaja Howdenin omille fanituksen kohteille – paitsi Jacksonin varhaiselokuville, myös metallimusiikille.

Teini-ikäinen pitkätukka Brodie ( Milo Cawthorne ) lähetetään asumaan tylsään pikkukaupunkiin saarnaajasetänsä ja tätinsä hoiviin. Nilkki serkkupoika tekee elämästä helvettiä ja koulussa ainoat kaverit ovat pari roolipelinörttiä. Piristystä tulee, kun Brodie tapaa kapinallisen hevikoviksen Zakkin ( James Blake ) ja perustaa tämän kanssa Deathgasm-nimisen örinäyhtyeen.

Sitten kaverukset saavat käsiinsä kammoksutun underground-bändi Haxan Swordin viimeisen, levyttämättä jääneen biisin nuotit. Kun Deathgasm ottaa kappaleen treenikämpälleen soittoon, pääsee helvetti kirjaimellisesti valloilleen.

Koska pidän metallimusiikista ja kauhuleffoista, olisin kovasti halunnut pitää Deathgasmista. Etenkin kun Jason Lei Howden on harvinaisen perillä hevigenrestä ja osaa käsitellä sitä sekä kieli poskessa että kunnioituksella.

Tykkääminen ei vain onnistu. Deathgasmin huumori on liian keskenkasvuista pönttöilyä, jotta se jaksaisi naurattaa. Juonikaan ei oikein pysy kasassa ja etenkin loppupuolella homma vedetään liian läskiksi. Splatter-kauhukomedia onkin haastava laji: pirteä meininki ja runsaat veriefektit eivät enää sellaisenaan riitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat