Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Zoolander tekee epäonnistuneen paluun

Muotielokuvan jatko-osassa vitsit ovat aikansa eläneitä ja muotikin jää vain kulissiksi.

Kulttuuri
 
Anna Möttölä
Philippe Antonello
Ben Stiller, Owen Wilson ja Penélope Cruz sekoilevat Zoolander 2:ssa.
Ben Stiller, Owen Wilson ja Penélope Cruz sekoilevat Zoolander 2:ssa. Kuva: Philippe Antonello

Komedia Zoolander 2. Ohjaus: Ben Stiller. Pääosissa: Ben Stiller, Owen Wilson, Penélope Cruz. 102 min. K-12. ★★

Kun elokuva saa karismaattisen Benedict Cumberbatchinkin näyttämään huonolta, siinä on todella jotain vialla.

Zoolander 2

komedia

(Zoolander 2)

Ohjaaja: Ben Stiller

Yhdysvallat

Vuosi: 2016

Kesto (min): 102

Ikäraja: 12

Rooleissa: Ben Stiller, Owen Wilson, Penélope Cruz

15 vuotta sitten ensi-iltansa saanut Zoolander satirisoi julkkiskulttuuria, ulkonäkökeskeisyyttä ja muotiin liittyviä stereotypioita purevasti ja samalla hurmaavan pöhkösti. Elokuvan maine kasvoi vuosien myötä, ja se toimii edelleen.

Tarinan tähti oli muotimaailman suurin nimi, vähä-älyinen miesmalli Derek Zoolander, jonka patentoidut katseet lietsoivat massahysteriaa. Zoolanderia näytteli koomikko Ben Stiller, joka myös ohjasi elokuvan ja kuului sen käsikirjoittajiin.

Nyt Stiller ja kumppanit ovat palanneet. Jatko-osa Zoolander 2 jää kuitenkin kauas edeltäjänsä tasosta. Ja ne katsojat, jotka odottivat tästä vetävää muotielokuvaa, saavat pettyä: muoti jää Zoolander 2:sessa kulissiksi.

Zoolanderin lopussa Derek oli elämänsä vedossa, mutta jatko-osan aluksi opimme, ettei onni kestänyt. Vaimo kuoli onnettomuudessa, josta mies syyttää itseään, ja viranomaiset ovat ottaneet pojan huostaan. Derek on lopettanut mallintyöt, kasvattanut parran ja vetäytynyt erakoksi keskelle korpea. Tuli on sammunut hänen kasvoiltaan.

Myös Derekin pahin kilpailija ja paras ystävä, hippikomistus Hansel ( Owen Wilson ) on kokenut kovia ja elelee aavikolla haareminsa kanssa. Samaan aikaan poplaulajia Justin Bieberistä Usheriin murhataan, ja jokainen kuolee Zoolander-muikistus kasvoillaan. Interpolin muotiosaston agentti Valentina Valencia ( Penélope Cruz ) uskoo Zoolanderin olevan avain murhasarjan ratkaisuun. Kun ysäritähti Billy Zane onnistuu vakuuttamaan Derekin siitä, että paluu catwalkille on tämän paras mahdollisuus saada poikansa takaisin ja houkuttelee Hanselinkin mukaan Roomaan, kaaos voi alkaa.

Paitsi ettei se oikein koskaan pääse kunnolla vauhtiin. Juonikuvioita kyllä hämmennetään mukaan yliannostukseen asti, mutta tempo laahaa. Vitsit tuntuvat viimeistelemättömiltä ja aikansa eläneiltä. Zoolander tarjoili kohtaus toisensa jälkeen siteeraamisen arvoista dialogia (”It’s a walk-off!”). Nyt sellaista ei saada. Ehkä osasyy huumorin tylsyneeseen terään on, että satiirisesta Zoolanderista on 15 vuodessa tullut osa muotimaailman sisäpiiriä.

Ykkösosan tavoin sivuosissa vilisee itseään esittäviä pop- ja muotimaailman nimiä. Lähes tuntemattomaksi maskeerattu Cumberbatch esittää sukupuoletonta All-nimistä mallia, joka on nyt muotilavojen kuumin nimi. Cumberbatchin näyttelemänä hahmon pitäisi olla riemastuttava, mutta jättää kylmäksi.

Derek on edelleen rakastettavan hidasälyinen, mutta Stiller näyttelee suosituinta luomustaan yllättävän innottomasti. Zoolander 2 osoittaa myös jälleen, ettei Hollywood osaa hyödyntää Penélope Cruzin taitoja. Espanjalaisnäyttelijän tehtäväksi jää lähinnä esitellä kurvejaan tiukoissa asuissa. Will Ferrel tuo tarinan loppupuolella elokuvaan jonkin verran energiaa ilkeänä suunnittelijaguru Mugatuna, mutta käsikirjoitus ei suo hänenkään loistaa.

Lie aika Zoolanderin jäädä lopullisesti eläkkeelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat