Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusin Risto Räppääjä on harmitonta kesäteatteria

Elokuva tuntuu liiankin irtonaiselta ja kepeästi kasaan heitetyltä. Lapset kuitenkin tykkäävät.

Kulttuuri
 
Uusin Risto Räppääjä hohkaa kesäteatterimaista rempseyttä.
Uusin Risto Räppääjä hohkaa kesäteatterimaista rempseyttä.

Lastenelokuva Risto Räppääjä ja Yöhaukka. Ohjaus Timo Koivusalo, pääosissa Samuel Shipway, Sanni Paatso, Minttu Mustakallio, Vesa Vierikko. 72 min, S. ★★

Lastenkulttuuri on Suomessa hyvällä hoidolla. Meillä on Sinikka ja Tiina Nopolan kaltaisia osaavia kirjailijoita, jotka pitävät lastenhuoneiden kirjahyllyt täysinä. Kirjasarjojen pohjalta taas syntyy sutjakasti musiikkiteatteria ja lastenelokuvia tasaiseen tahtiin.

Risto Räppääjä ja Yöhaukka

Kirjoittaja: Sinikka Nopola, Tiina Nopola

Lastenelokuva

Ohjaaja: Timo Koivusalo

Suomi

Vuosi: 2016

Kesto (min): 72

Ikäraja: S

Rooleissa: Samuel Shipway, Sanni Paatso, Minttu Mustakallio, Vesa Vierikko

Nopoloiden suosittu Risto Räppääjä -kirjasarja on poikinut elokuvateattereihin kassamagneetteja kahden vuoden välein. Vuodesta 2013 alkaen elokuvia on tehnyt Timo Koivusalon Artista film, ja sarjan uusin, Risto Räppääjä ja Yöhaukka, on erinomainen näyte Koivusalon ilmiömäisestä kyvystä tehdä tyystin harmittomia ja helposti unohdettavia elokuvia.

Yöhaukka hohkaa sitä perisuomalaista agraari-idylliä ja kesäteatterimaista rempseyttä, joka on palvellut Koivusaloa hyvin.

Mutta onko Räppääjä-sarjan varma menestys laiskistanut tekijöitä? Elokuva nimittäin tuntuu jo liiankin irtonaiselta ja kepeästi kasaan heitetyltä.

Risto viettää kesälomaa parhaan kaverinsa Nelli Nuudelipään kanssa onkien ja törmää matoja kaivaessaan muinaismuistoon. Rautakautinen arvosormus houkuttelee paikalle arkeologisen kaivauksen ja kasan ongelmia. Sormus katoaa, löytyy, katoaa uudelleen ja niin edelleen.

Arkeologi Claudia Kämäräinen ( Laura Malmivaara ) epäilee, että kylään on eksynyt hautalöytöjä ryöstävä Yöhaukka.

Sivujuonessa Risto innostuu leikkimään Indiana Jonesia (jonka taisteluista natseja vastaan elokuva vaikenee), kun Nelli puolestaan emansipoituu kreppitukkaiseksi esiteiniksi. Sukupuolittunut ero kehitysvaiheissa ei tosin erota ystävyksiä pitkäksi aikaa. Enemmän porua aiheuttavat sormussekoiluun sotkeutuneet aikuiset.

Nuoret Samuel Shipway ja Sanni Paatso tekevät lasten roolit jo kolmatta kertaa varsin sympaattisesti. Aikuisista Minttu Mustakallio Rauha-tätinä ja Vesa Vierikko naapurin Lennartina ovat hauskoja. Juoni ei tarjoa loppujen lopuksi kovinkaan paljon jännitystä tai erityisen hersyvää sekoilua, mutta kohdeyleisöön tutut hahmot ja vanha kaava näyttävät yhä purevan.

Lehdistönäytöksessä mukana ollut lapsiyleisö pysyi nimittäin elokuvan ajan hipihiljaa. Näytöksen jälkeen kuului monesta suusta vakuutteluja, että hyvä oli. Mitäpä siihen lisäämään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat