Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

The Boy pelottelee posliininukella

Kauhuelokuva saa loppua kohden uutta puhtia, mutta se ei riitä pelastamaan vaisua ja kliseistä menoa.

Kulttuuri
 
David Bukach
Jim Norton ja Diana Hardcastle esittävät pariskuntaa, joka suree kuollutta poikaansa aidon kokoisen posliininuken avulla.
Jim Norton ja Diana Hardcastle esittävät pariskuntaa, joka suree kuollutta poikaansa aidon kokoisen posliininuken avulla. Kuva: David Bukach

Kauhu The Boy. Ohjaus William Brent Bell, pääosissa Lauren Cohan, Rupert Evans, Ben Robson, Jim Norton. 97 min, K-16. ★★

The Boy on taskulämmin kokoelma kauhukliseitä, johon on eksynyt mukaan muutama onnistunutkin elementti. Tärkein on ihan vänkä juonenkäänne, joka ei ole varsinaisesti omaperäinen, mutta ainakin verestää mukavasti elokuvan loppuosaa.

Englantiin matkustanut yhdysvaltalainen Greta ( Lauren Cohan ) saa työtä tutun oloisessa synkässä kartanossa asustelevan vanhan pariskunnan lapsenlikkana. Perillä selviää, että hoidokki onkin aidon pikkupojan kokoinen posliininukke. Pikku Brahms nimittäin kuoli nuorena ja pariskunta on käynyt surutyötä läpi nuken kanssa viimeiset kaksikymmentä vuotta.

Tässä vaiheessa normaali itsesuojeluvaisto käskisi perääntymään sopimuksesta ja äkkiä. Yksikään aavemainen posliinipentu ei ole niin epäilyttävä kuin vanhukset, jotka kohtelevat nukkea oikeana poikana. Greta kuitenkin ottaa työn vastaan.

Vanhukset lähtevät matkalle ja Greta jää yksin hoidokkinsa kanssa. Odotetusti heti ensimmäisenä yönä alkavat tavarat liikkua itsestään ja oudot äänet kaikua käytävillä. Ovet narahtelevat, joku huohottaa puhelimessa ja kurkistelee avaimenreiästä, ja niin edelleen.

Ohjaaja William Brent Bell on tehtaillut muutaman kehnon kauhuelokuvan, ja osaa kyllä perusjutut kuten jännityksen venyttämisen ja säikyttelyn. Walking Dead -sarjasta tuttu Cohan ei ole näyttelijä puisevimmasta päästä ja tarinassa on erinäisiä lupaaviakin elementtejä.

Mutta kokonaisuus jää kyllä laimeaksi. Karmiva nukke -idea on moneen kertaan nähty, ja ennen loppupuolen käännettä katsojaa yritetään herätellä tämän tästä kaavan mukaisilla äkkisäikytyksillä. Ne eivät paatunutta kauhuelokuvan ystävää juuri säväytä, mutta tehonnevat arempiin katsojiin ihan kelvollisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat