Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Boratin isän uusi elokuva Grimsby on agenttiparodia, joka hukkuu eritteisiin

Cohenin parempien töiden anarkiasta ja satiirista on jäljellä vain valju aavistus.

Kulttuuri
 
Daniel Smith
Mark Strong ja Sacha Baron Cohen.
Mark Strong ja Sacha Baron Cohen. Kuva: Daniel Smith

Komedia Grimsby. Ohjaus Louis Leterrier, pääosissa Sacha Baron Cohen, Mark Strong, Isla Fisher, Ian McShane. 82 min, K-16. ★★

Brittikoomikko Sacha Baron Cohen on luonut itselleen uraa uutena Peter Sellersinä. Hän on osoittanut muuntautumiskykynsä sellaisissa vaihtelevissa rooleissa kuin lontoolaisgansteri Ali G, homo muotitoimittaja Brüno ja sinisilmäinen kazakstanilaistoimittaja Borat. Grimsbyssä kameolontti-Cohen sutaisee potretin pohjoisenglantilaisesta jalkapallohuligaanista.

Sodanaikaista Sarajevoa muistuttavassa satamakaupungissa asuvaa Nobby Butcheria voisi kutsua työväenluokkaiseksi, jos tämä tekisi töitä. Hän on hyväntahtoinen idiootti ja häpeilemätön juntti, joka nimeää lapsiaan nettimeemien ja tv-ohjelmien mukaan.

Kotonaan Nobby pitää yhä huonetta tyhjänä pikkuveljelleen Sebastianille ( Mark Strong ), joka on ollut 28 vuotta kateissa. Veli tietenkin löytyy ja osoittautuu hänen majesteettinsa ykkösagentiksi. Pian duunarihulttio ja liukas supervakooja ovat jo paljastamassa kansainvälistä rikollista salaliittoa.

Cohenin huumori perustuu usein huolella piirrettyjen hahmojen ohella pyhään kolminaisuuteen, johon kuuluvat pierut, perslävet ja kivespussit. Ne saavat Grimsbyssä pääroolin.

Elokuva vie äklötyshuumorin äärimmäisille, traumatisoiville tasoille. Jos ruudulla näkyy ilotulitusraketti, voi olla varma, että se päätyy ennen pitkää jonkun hanuriin. Ihmisruumiin onkalot, ulokkeet ja eritteet (myös eläinten!) saavan kunnolla ruutuaikaa, eikä kamera tunne häpyä.

Sietokykyä koettelevat törkyvitsit ovat valitettavasti Grimsbyn parasta antia, sillä agenttiparodiassa ei ole mitään uutta ja Nobbyn hahmo jää kauas Cohenin klassikkoluomuksista. Erityisen hauskaa on seurata yleensä vakavissa konnarooleissa leukaperiään kiristelevän Strongin heittäytymistä kikkelivitseihin.

Grimsby suhtautuu luokkayhteiskunnan päähänpotkimiin ivallisesti ja ihaillen. Nobby tovereineen on sivistymätöntä roskasakkia ja Grimsbyn kaupunki on kuin luhistunut valtio keskellä Britanniaa, mutta sen asukkaissa on ylpeää herravihaa. Cohenin parempien töiden anarkiasta ja satiirista on kuitenkin jäljellä vain valju aavistus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat