Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pupupoliisi murtaa ennakkoluuloja elokuvaperinnettä hyödyntävässä animaatiossa

Lähes kaksituntinen kokonaisuus venähtää liian pitkäksi

Kulttuuri
 
Anna Möttölä
Disney
Judy-pupu haluaa poliisiksi ja valmistuu kurssinsa priimuksena.
Judy-pupu haluaa poliisiksi ja valmistuu kurssinsa priimuksena. Kuva: Disney

Animaatio Zootropolis – eläinten kaupunki (Zootopia), ohjaus: Byron Howard ja Rich Moore. 108 min, K 7. ★★★

Ennakkoluulot, väärä tieto ja aitojen rakentaminen ihmisten välille ovat päivänpolttavia aiheita niin kotimaassa, kansainvälisessä politiikassa kuin alkuviikosta vietetyissä Hollywoodin Oscar-juhlissa. Juuri oikealla hetkellä teattereihin saapuu Disney-studion animaatioelokuva Zootropolis – eläinten kaupunki, koko perheen tarina ennakkoluulojen vaarallisuudesta ja yhteistyön tärkeydestä.

Pikkukaupungin pupuperheen esikoinen, päättäväinen ja aina positiivinen Judy Hopps (suomalaisena äänenä Iina Kuustonen ) uskoo, että kenestä tahansa voi tulla mitä vain. Hän itse haluaa poliisiksi, vaikka oma perhekin epäilee pitkäkorvien mahdollisuuksia pärjätä kovalla alalla.

Judy kuitenkin valmistuu vuosikurssinsa priimuksena ja saa komennuksen Zootropoliksen suurkaupunkiin, jossa kaikki eläinlajit pienestä suureen ja pedoista saaliseläimiin elävät onnellisesti yhdessä.

Pian Judy kuitenkin huomaa, ettei Zootropolis ole aivan sellainen onnela kuin hän oli kuvitellut. Pelot kytevät pinnan alla – ja hänen omassa mielessään. Ratkaistakseen vaikean katoamistapauksen Judyn on lyöttäydyttävä yksiin viekkaan kettu Nick Wilden kanssa (suomalaisena äänenä Ilkka Villi ).

Elokuva yhdistelee kunnianhimoisesti aineksia kaverikomedioista, Frank Capran amerikkalaisidylleistä, jopa gangsterielokuvaperinteestä. Zootropoliksen kaupunki on huikea luomus, jonka kaduilla pysytellessään tarina on viihdyttävimmillään.

Katsoja jakaa Judyn ihmetyksen suurkaupungin ihmeistä.

Notkean alun jälkeen juonenkuljetus monine käänteineen käy kuitenkin raskaaksi ja melkein kaksituntisena kokonaisuus venähtää liian pitkäksi. Disney-klassikoksi Zootropolis – eläinten kaupungista tuskin on, mutta vahva ja ajankohtainen sanoma reiluudesta ja tasa-arvoisista mahdollisuuksista sekä ponteva päähenkilö tekevät siitä antoisan katsoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat