Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Coenin veljesten setäelokuvan parhaat kohtaukset on varastettu jo tehdyistä elokuvista

Hollywoodin unelmatehtaaseen saadaan pikkupomon näkökulma

Kulttuuri
 
Alison Cohen Rosa
Josh Brolin esittää pikkupomoa ja Tilda Swinton tekee kaksoisroolin riitelevinä juorutoimittajakaksosina.
Josh Brolin esittää pikkupomoa ja Tilda Swinton tekee kaksoisroolin riitelevinä juorutoimittajakaksosina. Kuva: Alison Cohen Rosa

Komedia Hail, Caesar! Ohjaus: Ethan ja Joel Coen. Pääosissa: Josh Brolin, George Clooney, Alden Ehrenreich. Pituus: 106 min. ★★★

Olipa kerran Hollywood, joka oli oikea unelmatehdas: tuotantoyhtiöt omistivat tähdet, valtavilla studiotonteilla kuvattiin yhtä aikaa useita viihderainoja ja jokaisella juorutoimittajalla ja lakimiehellä oli roolinsa niiden synnytyksessä.

Tähän hetkeen sijoittuu Hail, Caesar!, Coen-veljesten uusin komedia. Päähenkilö, pikkupomo Eddie Mannix ( Josh Brolin ) on se järjestelmän pedantti huoltomies, joka öljyää osasia ja potee lopun aikaa huonoa omaatuntoa. Kun studion tähti Baird Whitlock (onnistuneen itseironinen George Clooney ) siepataan, se on vain yksi lisäongelma Mannixin listalla.

Coenit ovat nyky-Hollywoodin rakastetuimpia humoristeja ja vastuussa yhdestä kaikkien aikojen komedioista, keilaavasta slacker-triosta kertovasta The Big Lebowskista (1998). Edellisessä, masentunutta folk-laulajaa seuranneessa Inside Llewyn Davisissa (2013) oli erityisen piinaavaa sarkasmia, mutta tällä kertaa piiskataan kuollutta hepoa.

Elokuvan parhaat kohtaukset on varastettu jo tehdyistä elokuvista, kuten Laulavista sadepisaroista (1952), jossa ilkuttiin studioiden vaikeuksille siirtyä mykkäelokuvista ääneen. Kun nykytanssielokuvien vakionaama Channing Tatum steppaa merimiesasussa ja vihjailee kimppakivasta poikien kanssa, on maalitauluna Ilo irti! (1949) -musikaalin hupaisa gay-estetiikka.

Hei sedät, ihanko itse keksitte?

Väreiltään mehukas Hail, Caesar! tarjoilee mahtavia sivurooleja, kuten Alden Ehrenreich tyhjäpäisenä lehmipoikana, sekä pieniä, hymähdyttäviä oivalluksia. Tietysti marxilaisella lukupiirillä on räksyttävä pikku rakki nimeltä Engels. Brolinin (s. 1968) ja tämän vaimoa näyttelevän Alison Pillin (s. 1985) välinen ikäero on viittaus Hollywoodin pedofiiliseen nuoruuden ihannointiin. Mutta kuinka väsähtänyttä on nauraa vääjäämättömään historian etenemiseen uskoneille kommunisteille?

Jumalalle ja uskonnoille Coenit ovat ilkkuneet paljon mehukkaamminkin.

Vanha studiojärjestelmä romahti 1960-luvun lopulla omaan jäykkyyteensä. Kai oli jo aikakin, että Coenit tekevät väsyneen setäelokuvan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat