Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katsojaa harmittaa Julia Robertsin puolesta Oscarin voittaneen trillerin uusintaversiossa

Hollywood-nimetkään eivät pelasta uutta Katseeseen kätkettyä latteudelta

Kulttuuri
 
Karen Ballard
Ray Karstenin (Chiwetel Ejiofor) pakkomielteenä on selvittää työparinsa Jessica Cobbin (Julia Roberts) tyttären murhaaja.
Ray Karstenin (Chiwetel Ejiofor) pakkomielteenä on selvittää työparinsa Jessica Cobbin (Julia Roberts) tyttären murhaaja. Kuva: Karen Ballard

Jännitys Katseeseen kätketty. Ohjaus: Billy Ray, näyttelijät: Chiwetel Ejiofor, Julia Roberts, Nicole Kidman. Pituus 111 min. K 12. ★★

Muista kuin englanninkielisistä elokuvista tehdyt uusintaversiot ovat elokuvatyyppinä hankalia, miltei viheliäisiä. Usein tulee tunne, että niitä tehdään vain siksi, että amerikkalaiset haluavat nähdä leffansa ilman tekstityksiä ja tutuilla tähdillä.

Katseeseen kätketty

Jännitys

(Secret in Their Eyes)

Ohjaaja: Billy Ray

Yhdysvallat

Vuosi: 2015

Rooleissa: Chiwetel Ejiofor, Julia Roberts, Nicole Kidman

Ilmeisesti Julian Robertsin ja Nicole Kidmanin nimien uskotaan riittävän siihen, että Juan José Campanellan elokuvan El secreto de sus ojos uusintaversiota kannattaa näyttää myös Suomessa.

Argentiinalaisen Campanellan alkuperäinen teos palkittiin vuonna 2010 parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-palkinnolla. Moni tuskin yllättyy siitä, että Billy Rayn versio jää alkuperäisen jalkoihin.

Elokuvassa liikutaan kahdella aikatasolla: vuodessa 2002 ja 2015.

Alkusykäyksenä on henkirikos vuonna 2002, jolloin rikostutkijat Jessica Cobb (Roberts) ja Ray Karsten ( Chiwetel Ejiofor ) löytävät Cobbin Caroline-tyttären raa’asti murhattuna.

Tutkimukset kuitenkin polkevat paikoillaan. Tekijää ei saada kiinni, vaikka syyttäjä Claire Sloan (Kidman) ja Karsten uskovat jo kerran olevansa syyllisessä kiinni.

Sittemmin turvallisuusalalle siirtynyt Karsten palaa 13 vuotta myöhemmin Los Angelesin poliisilaitokselle ja kertoo ex-kollegoilleen uskovansa löytäneensä syyllisen vuosien yksityisen urakoinnin jälkeen.

Tapaus otetaan uudelleen käsittelyyn, mutta tutkimus etenee nytkin takkuisesti.

Elokuvan alkupuolella usko on koetuksella. Katseeseen kätketty ei tunnu oikein jännäriltä vaan pikemmin televisiosarjan hahmottomalta pilottijaksolta.

Vaikka takaumissa ja elokuvan nykyhetkessä on kolmentoista vuoden ero, sitä ei maskeerauksesta tai lavastuksesta huomaa. On siis tihrustettava tarkasti, minkälaisia kulkulupia roolihahmoilla on ja onko kohtausten tietokoneissa kuvaputkimonitori vai ei.

Jää epäselväksi, onko temppu tahallinen vai tahaton.

Leffassa nähdään vain vähän räväköitä pidätyksiä tai muita poliisivetoisten elokuvien kliseitä. Tällä Katseeseen kätketty pysyy pinnan yläpuolella ja pitää edes löyhästi kiinni alkuperäisteoksen mystisestä tunnelmasta.

Lopputulos on vähemmän kuin osiensa summa. Katsojaa harmittaa erityisesti Julia Robertsin puolesta, jonka roolihahmolle olisi suonut toisenkin ilmeen.

Toisella puolikkaalla elokuvaan tulee ryhtiä, kun juonen irtolankoja aletaan yhdistellä.

Tarinan lopetus tulee riittävän kulman takaa ja jättää miellyttävän ristiriitaisen olon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat