Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soppalinnan salaseura vie Viisikon viitoittamalle tielle Tarttoon

Soppalinnan salaisuus on iloinen yllätys lastenelokuvaksi.

Kulttuuri
 
Arabella Antons salaseurassa.
Arabella Antons salaseurassa.

Lastenelokuva Soppalinnan salaseura Ohjaus Margus Paju. Pääosissa Olivia Viikant, Arabella Antons, Hugo Soosar, Karl Jakob, Tiit Lilleorg, Sampo Sarkola. Suomenkielisinä ääninäyttelijöinä Seera Alexander, Saana Norra, Waltteri Helisalo, Fredi Salminen, Markku Huhtamo. 105 min, K-7 ★★★

Soppalinnan salaseura on erikoinen tapaus mutta myös iloinen yllätys lastenelokuvaksi. Erikoinen se on siksi, että se perustuu suomalaisen Mika Keräsen lastenkirjaan Hopeinen aarrearkku. Keränen on muuttanut kymmenisen vuotta sitten Viroon, ja hänen lastenkirjansakin ovat ilmestyneet ensin siellä. Ensimmäinen niistä oli Oranssi polkupyörä.

Kirjat sijoittuvat Tarton Supilinnan eli Soppalinnan idylliselle puutaloalueelle. Ne ovat lasten jännäreitä vanhan kunnon Viisikon viitoittamalla tiellä.

Solar Films on ollut osatuottajana virolaisessa elokuvassa, ja yhdessä päärooleista nähdään Sampo Sarkola. Pekka Lehtosaari on ohjannut suomenkielisen dubbauksen.

Soppalinnan salaseurassa on tehty huolella ne asiat, jotka ovat tärkeitä juuri lastenelokuvissa. Juoni on aidosti jännittävä ja käänteitä riittää, mutta se pysyy kasassa ja yksityiskohdissa ollaan tarkkoja. Tosin loppukiihdytys menee vähän överiksi.

Henkilöhahmot, sekä lapset että aikuiset, ovat kivoja ja samastuttavia, näyttelijäntyö rentoa ja Soppalinnan kesämiljöö tietenkin ihanan houkutteleva.

Tarina on silkkaa fantasiaa, ja siinä kuljetaan myös historiaan. Joku saa ujutettua kaupungin juomaveteen myrkkyä, joka saa aikuiset muuttumaan lapsiksi. Vaarassa on myös päähenkilö Marin viisas isoisä, joka oli juuri pääsemässä jyvälle arvoituksesta, kun järki lähti.

Pelastusoperaatio jää Soppalinnan salaseuran harteille, sillä aikuiset eivät tietenkään usko heidän teorioihinsa. Klassinen rakenne, mutta aina se toimii.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat