Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onnenonkija on itseironinen romanssielokuva

Kotimaisessa uutuudessa on potentiaalia kestoklassikoksi.

Kulttuuri
 
Minka Kuustonen (edessä) on lifestyle-bloggaaja, Pamela Tola hänen siskonsa.
Minka Kuustonen (edessä) on lifestyle-bloggaaja, Pamela Tola hänen siskonsa.

Komedia Onnenonkija Ohjaus Ville Jankeri. Pääosissa Minka Kuustonen, Olavi Uusivirta, Satu Silvo. 88 min. K-7. ★★★

Pelkkä ajatus muotibloggauksesta kertovasta suomalaisesta elokuvasta aiheuttaa myötähäpeää.

Onnenonkija

komedia

Ohjaaja: Ville Jankeri

Suomi

Vuosi: 2016

Kesto (min): 88 min

Ikäraja: K-7

Rooleissa: Minka Kuustonen, Olavi Uusivirta, Satu Silvo

Netti-ilmiöistä tehdyt elokuvat yleensäkin epäonnistuvat, ainoa aidosti hyvä on Facebookin perustajasta kertova The Social Network.

Onnenonkijassa ei ole mitään hävettävää ja kiusallistakin enimmäkseen tarkoituksenmukaisissa paikoissa.

Kuten avausjaksossa, jossa esitellään Marja Auroran ( Minka Kuustonen ) glamoröösiä arkea. Pintaliito paljastuu nopeasti pelkäksi blogijulkisivuksi: Marja asuu vanhemmillaan Raisiossa, kuvailee tuotelahjoja sängyssään ja lainailee lähipiiriltään rahaa elämiseen.

Toisaalla paperisuvun vesa Olavi ( Olavi Uusivirta ) työskentelee huonekaluliikkeessä, pukeutuu palestiinalaishuiviin ja yrittää muutenkin ottaa keinotekoista turvaväliä etuoikeuksiinsa.

Kun Marja ja Olavi kohtaavat, kummankin esittämä rooli kuvastaa panssaria, joka varisee pois sitä mukaa, kun yhteys löytyy.

Onnenonkija on hyvällä tavalla itseironinen elokuva: hahmot tekevät itse itsestään pilaa heittämättä pois kaikkea samastumispintaa.

Minka Kuustonen (s. 1985) teki komediennena vaikutuksen jo parin vuoden takaisessa Kesäkavereissa, jossa hän varasti kohtauksia vähän pihalla olevana Eevana. Kuustosen ja Uusivirran välinen kemia on outoa ja vaanivaa, ja siksi viehättävää.

Käsikirjoittaja Pekko Pesonen on suomalaisen komedian kultasormia, hänen kynästään on lähtöisin esimerkiksi 2010-luvun hauskimpiin kotimaisiin kuuluva Napapiirin sankarit.

Onnenonkijassakin on pari kohtausta, joissa on potentiaalia kestoklassikoiksi, ja ohjaaja Ville Jankeri toimii niiden kätilönä. Suosikissani Olavi vie Marjan ghettoilemaan Asunnottomien yöhön ja ”Pirisen” kotibileisiin.

Välillä rytmi kärsii, kerronta uhkaa väljähtyä ja näkyväksi tehty juonenkäänne kierähtää kohdeyleisölle saarnaamisen puolelle. Yleisfiilis jää positiivisuuden puolelle: tätä lisää!

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat