Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tyhmää menoa valkopestyssä Egypti-seikkailussa

Luonnevapaalta liukuhihnalta tilattu miessankari vie, hepenissä kekkuloivat naiset vikisevät

Kulttuuri
 
Nicolaj Coster-Waldau taistelee ilkimyksiä vastaan.
Nicolaj Coster-Waldau taistelee ilkimyksiä vastaan.

Seikkailu Gods of Egypt. Ohjaus Alex Proyas. Pääosissa Gerard Butler, Nikolaj Coster-Waldau, Brenton Thwaites. 127 min, K 12. ★

Alex Proyasin ensimmäiset elokuvat Crow (1994) ja Dark City (1998) olivat komeita, synkän goottilaisia fantasioita. Lattea I, Robot (2004) sekä höyrähtänyt Tieto (2009) edustivat rankkaa alamäkeä.

Uusin työ Gods of Egypt herätti pientä kohua näyttelijävalinnoillaan – muinaisen Egyptin jumalina kun nähdään lähes pelkästään valkoihoisia. Olisipa se toimintafantasiaspektaakkelin ainoa ongelma.

Hyväsydäminen varas Bek ( Brenton Thwaites ) sekaantuu jumalten valtataisteluun auttaessaan silmänsä menettänyttä Horusta (Game of Thronesin Nicolaj Coster-Waldau ) taistelemaan superilkeää veljeään Setiä (skottiaksentilla elämöivä Gerard Butler ) vastaan. Rakkauden tähden, tietysti. Sitten säntäillään ja kamppaillaan.

Menneiden aikojen seikkailuhenkeä tavoitellessa kopsahdetaan helposti väljähtäneisiin asenteisiin – niin nytkin. Luonnevapaalta liukuhihnalta tilattu miessankari vie, hepenissä kekkuloivat naiset vikisevät.

Ainoa jolla tuntuu olevan hauskaa on aurinkojumala Rana mehusteleva Geoffrey Rush. Hän toki saakin ratsastaa avaruusaluksella litteän (!) maan yllä muiden jumalten imitoidessa metallisilla eläinmuodoillaan Transformers-hahmoja.

140 miljoonan dollaria maksanut seikkailu on halvan sekundan näköinen. Tällainen efektihelvetti on nykyään niin jokapäiväistä, että ainoa toivo olisi tempaavissa hahmoissa ja edes jotenkin elämänmakuisessa maailmassa.

Kumpaakaan ei ole tarjolla. Käsikirjoittajaduon Matt Sazama ja Burk Sharpless käsialaa oli myös toissavuoden Dracula Untold. Se ei onnistunut käynnistämään vanhojen kauhuhahmojen kautta suunniteltua supersankarimaista elokuvasarjaa.

Valkopestyille Egyptin jumalille voi ennustaa samaa kohtaloa. Meluisa ja mauton poukkoilu tuntuu lähinnä kahden tunnin epilepsiakohtaukselta turisteille tarkoitetussa rihkamakaupassa. Proyasin lahjat näyttävät valuneen hiekkaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat