Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koko leffa kuvattu silmien läpi kuin räiskintäpeli – Tällainen on hillitön ensi-iltaleffa Hardcore

Kulttuuri
 
Ilgar Burdani
Estelle (Haley Bennett) asentaa mekaanisia raajoja sotilaille.
Estelle (Haley Bennett) asentaa mekaanisia raajoja sotilaille. Kuva: Ilgar Burdani

Toiminta Hardcore (Hardcore Henry) Ohjaus Ilya Naishuller, näyttelijät Sharlto Copley, Danila Kozlovsky, Haley Bennet. 97 min, K18. ★★★★

Videopeleissä tunnetaan käsite FPS, first person shooter. Se tarkoittaa pelejä, joissa ammutaan vihollisia erilaisilla aseilla ja joissa ruudulla näkyy se, mitä pelattava hahmo näkee. Toinen nimi tälle kuvauskeinolle on POV, point of view.

Hardcore

toiminta

(Hardcore Henry)

Ohjaaja: Ilya Naishuller

Vuosi: 2016

Kesto (min): 97 min

Ikäraja: 18

Rooleissa: Sharlto Copley, Danila Kozlovsky, Haley Bennet

Tätä keinoa käyttäen on tehty jo pari pienempää elokuvaa, mutta Hardcore jyräyttää sen valkokankaalle isosti ja erittäin onnistuneesti.

Hardcore on päähenkilön Henryn kuvakulmasta kuvattu purkaus väkivaltaista toimintaa, armotonta splatteria ja älyvapaata huumoria. Sellaisena se on virkistävimpiä toimintaelokuvia pitkään aikaan.

Se on myös ensimmäinen laajaan levitykseen tullut elokuva, joka on käytännössä videopeli. Toiminta on suoraan fps-genren pelistä – aseet vaihtuvat järeämpiin, kulkuneuvoihin hypitään, seinillä kiipeillään ja nurkissa väijytään.

Tarinakin on suoraan pelistä. Henry avaa silmänsä nestetankissa. Hän on kyberneettinen sotilas, jolle hänen vaimonsa Estelle ( Haley Bennett ) asentaa mekaanisia raajoja. Kesken perehdytyksen leffan pahis Akan ( Danila Kozlovsky ) hyökkää ja tuhoaa paikat.

Alkaa armoton ajojahti ja verimyrsky.

Mukana Henryllä on muuntautumiskykyinen ja salaperäinen Jimmy, päähenkilö kameran etupuolella. Jimmya esittää vimmaisesti District 9 -elokuvasta tuttu Sharlto Copley.

Kun puolitoista tuntia pitkä leffa lähtee käyntiin, se ei pysähdy kuin lyhyiksi hengähdyshetkiksi. Jokainen toimintakohtaus on edellistä hillittömämpi. Juuri kun nauraen pyörittelee päätään – huh huh, mikä kohtaus – niin seuraava vetää vielä överimmäksi.

Hardcoren ultraväkivaltainen veripalttumeininki on puhdasta 1980-luvun splatter-huumoria, jota on turha ottaa vakavasti. Kyse on eräänlaisesta hurmeisesta slapstickista.

Hardcore on venäläisen ohjaaja-käsikirjoittaja Ilya Naishullerin ensimmäinen pitkä elokuva. Tuottajana on Night Watch – Yövahti-elokuvalla (2004) läpimurtonsa tehnyt Timur Bekmambetov.

Elokuva on kuvattu lähes kokonaan pienellä Go Pro -kameralla, jota varten rakennettiin erityinen teline pääosaa esittävän näyttelijän kasvojen eteen. Hurjat stunttikohtaukset on kuvattu oikeasti, eli tietokone-efektejä ei ole käytetty. Korkeanpaikankammoista katsojaa huimaa välillä ja pahasti.

STX Entertainment
Hardcore aiheuttaa huimausta korkeanpaikankammoiselle katsojalle.
Hardcore aiheuttaa huimausta korkeanpaikankammoiselle katsojalle.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat