Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terroristit tuhoavat Lontoon maamerkit toimintaelokuvassa, joka voisi olla Donald Trumpin kirjoittama

Kaikkein ärsyttävintä on kuitenkin London Has Fallen -elokuvan tekninen surkeus.

Kulttuuri
 
David Appleby
Turvamies Mike Banning (Gerard Butler, vas.) joutuu taas suojelemaan presidenttiä (Aaron Eckhart) terroristeilta.
Turvamies Mike Banning (Gerard Butler, vas.) joutuu taas suojelemaan presidenttiä (Aaron Eckhart) terroristeilta. Kuva: David Appleby

Toiminta London Has Fallen. Ohjaus Babak Najafi. Pääosissa Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman. 99 min. K16. ★★

Vuoden 2013 Olympos on valloitettu oli kökkö Die Hard -kopio, jossa henkivartija Mike Banning ( Gerard Butler ) pelasti Yhdysvaltain presidentin Benjamin Asherin ( Aaron Eckhart ) Valkoiseen taloon hyökänneiltä pohjoiskorealaisilta. Elokuva nousi hitiksi, kun se saatiin kiirehdittyä teattereihin ennen samaa ideaa hyödyntänyttä – ja huomattavasti kalliimpaa – White House Downia.

Jatko-osassa pressa ja luottomiehensä joutuvat taas ulkomaalaisten pahisten tähtäimeen. Britannian pääministeri kuolee yllättäen, ja maailman johtajat kerääntyvät Lontooseen hautajaisiin. Mutta koko kuvio onkin terroristien juoni: pian kuulut maamerkit räjähtelevät ja kaupunki muuttuu taistelutantereeksi.

Massiivisen tuhon takana on pakistanilainen Aamir Barkawi ( Alon Moni Aboutboul ), joka menetti aiemmin perheensä amerikkalaisten lennokki-iskussa. Nyt Barkawi vannoo kostoa läntiselle maailmalle ja etenkin Benjamin Asherille. Banning ei aio kuitenkaan moista katsella vierestä.

London Has Fallen on paitsi luupäisen hölmö, myös äärimmäisen jenkki-isänmaallinen sekä oikeistolaista vainoharhaa ja muukalaispelkoa häpeilemättä liputtava.

”Jokainen näistä kusipäistä on terroristi kunnes toisin todistetaan”, Banning ärähtää yhden rivipahiksen tapettuaan. Sankarimme myös kiduttaa sumeilematta haavoittuneita terroristeja tietoja saadakseen. Leffan loputtua piti ihan tarkistaa, ettei käsikirjoituksesta vastannut Donald Trump.

No, ei näin pönttöä toimintaviihdettä voi vakavasti ottaa. Ärsyttävämpää on London Has Fallenin tekninen surkeus. Digitehosteet ovat kuin 1990-luvun videopelistä reväistyjä eikä missään vaiheessa synny illuusiota siitä, että päähenkilöt oikeasti seikkailisivat Lontoon kaduilla (suurin osa elokuvasta onkin kuvattu studiossa Bulgariassa).

Ruotsalaisohjaaja Babak Najafi osaa sentään pitää elokuvan sujuvasti liikkeessä ja loppupuolella toimintakin paranee, kun räiskintä siirtyy pimeille sivukujille ja hylättyhin taloihin. Mutta parhaimmillaankin London Has Fallen on vain siedettävää b-leffatasoa – sellaista, jonka oikea paikka on alennuskorista löytyvällä dvd:llä eikä valkokankaalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat