Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihana australialaiselokuva antaa Kate Winsletin loistaa

The Dressmaker on herkkua erityisesti muodin ystäville.

Kulttuuri
 
Kate Winslet sykähdyttää elokuvassa kaikin puolin.
Kate Winslet sykähdyttää elokuvassa kaikin puolin.

Draamakomedia The Dressmaker Ohjaus Jocelyn Moorhouse. Pääosissa Kate Winslet, Judy Davis, Liam Hemsworth, Hugo Weaving. K12. 118 min. ★★★

Australialainen The Dressmaker on ihana elokuva varsinkin niille, jotka ovat heikkona 1950-luvun muotiin. Todennäköisesti heistä suurin osa on naisia, mutta onhan niitä miehiäkin, kuten elokuva kertoo. Yksi elokuvan päähenkilöistä on pienen tuppukylän ylikonstaapeli Farrat, joka on vuosikaudet salannut viehtymyksensä naisten vaatteisiin.

The Dressmaker

draamakomedia

(The Dressmaker)

Ohjaaja: Jocelyn Moorhouse

Australia

Vuosi: 2016

Kesto (min): 118

Ikäraja: K12

Rooleissa: Kate Winslet, Judy Davis, Liam Hemsworth, Hugo Weaving

Tämä tulee ilmi heti alussa, kun Kate Winsletin esittämä Tilly saapuu kotikulmilleen upeissa vaatteissaan, ja Farrat arvelee, että asu on Diorin suunnittelema. Se on hyvä aloitus elokuvalle. Kuten nimestäkin voi päätellä, vaatteilla on elokuvassa myös dramaturgisesti keskeinen rooli.

Vuosi on 1951, ja Tilly kantaa mukanaan Singerin ompelukonetta. Hän on tullut katsomaan, missä kunnossa hänen äitinsä on vuosikymmenien eron jälkeen.

Äiti, ”hullu Molly” asuu rähjäisessä talossa mäen päällä, eristyksissä muusta kyläyhteisöstä. Hänen muistinsa pätkii, ja viski maistuu. Tillyn varsinainen tehtävä on selvittää, miksi hänet aikoinaan kymmenvuotiaana tyttönä vietiin pois äitinsä luota. Miksi häntä syytetään murhasta, josta hän ei itse muista mitään?

Tillyn paluu herättää kyläpahasen unestaan ja nostaa pintaan salaisuuksia, jotka ovat myrkyttäneet koko yhteisön. Kuten arvata saattaa, kylän komein ja ainoa mukava mies Teddy ( Liam Hemsworth ) iskee silmänsä Tillyyn. Pukujen ompelemisesta tulee Tillyn ase, jota hän käyttää taitavasti.

Mysteeri, romantiikkaa, ihania vaatteita ja ilkeää huumoria. The Dressmaker on kaikin puolin ”sopivan viihdyttävä”, kuten Molly ohjeistaa tytärtään pyytäessään tätä ompelemaan itselleen pukua.

The Dressmaker vedonnee enemmän nais- kuin mieskatsojiin muutenkin kuin hienon pukusuunnittelun ( Marion Boyce, Margot Wilson ) takia. Jocelyn Moorhousen ohjaus ja Rosalie Hamin romaaniin perustuva käsikirjoitus ovat uskollisia naisten tekemän viihteen parhaille perinteille. Siihen liittyy ironinen tarkkuus naisten keskinäisten suhteiden kuvauksessa – myös ja ennen kaikkea äidin ja tyttären – ja toki myös romantiikka.

Teddy on tyypillinen ihannemies, jonka tehtävä on rauhoittaa liian pitkään yksin pärjännyttä naista. Pakollinen repliikki kuuluu: ”Minä pidän sinusta huolta.”

The Dressmaker on tehty tietoisena sen viihdearvosta, ja se on siinä juuri parasta. Se ei tarkoita sitä, etteikö sen terävä huumori osuisi myös suurempiin kysymyksiin pienten yhteisöjen sairastumisesta.

Elokuvan tähti Kate Winslet on omaksunut elokuvan kaikki puolet. Hän sykähdyttää puvuissaan, huvittaa ironiantajullaan ja herättää myötätuntoa hahmoaan kohtaan. Äitiä esittävä Judy Davis on Australian näyttelijöiden kärkikaartia ja oivallinen vastapari Winsletille.

The Dressmakerin hieno pukusuunnittelu on Marion Boycen ja Margot Wilsonin käsialaa.
The Dressmakerin hieno pukusuunnittelu on Marion Boycen ja Margot Wilsonin käsialaa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat