Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lumikin satusynkistely jatkuu aivan turhaan

Lumikista tuttu metsämies saa oman elokuvan, joka tuntuu kyhätyn muiden satujen varaosista

Kulttuuri
 
Chris Hemsworth on metsästäjä Lumikki-elokuvan jatko-osassa.
Chris Hemsworth on metsästäjä Lumikki-elokuvan jatko-osassa.

Seikkailu Metsästäjä ja talvinen taistelu The Huntsman: Winter’s War. Ohjaus Cedric Nicolas-Troyan. Pääosissa Emily Blunt, Chris Hemsworth, Jessica Chastain, Charlize Theron. 114 min. K12. ★★

Neljän vuoden takainen Lumikki ja metsästäjä oli kolkko nuortenversio klassikkosadusta – ja keräsi nähtävästi riittävästi katsojia jatko-osaa varten. Sellainen nimittäin on nyt saatu. Nyt vain itse Lumikki on sysätty syrjään ja kääpiöitä nähdään seitsemän sijaan vain neljä.

Sydämensä jäädyttänyt pohjoisen kuningatar Freya ( Emily Blunt ) valtaa naapurimaita, sieppaa lapsisotilaita armeijaansa ja kieltää kaikenlaisen rakastamisen valtakunnassaan.

Vaan kukapa hän on asettumaan kahden kuuman Hollywood-tähden väliin. Lumikin apurina edellisessä elokuvassa nähty Eric ( Chris Hemsworth ) ja tämän lapsuudenystävä Sara ( Jessica Chastain ) muodostavat romanttisen action-pariskunnan. Heitä yhdistää tappotaitojen lisäksi väkinäinen tapa puhua englantia omituisesti murtaen.

Johdannon jälkeen hypätäänkin aikaan jälkeen Lumikin tapahtumien. Ericin ja Saran saattaa yhteen uusi tehtävä: noutaa takaisin kuningatar Lumikin linnasta varastettu taikapeili. Siis se sama, jolta Freyan läpipaha sisar Ravenna ( Charlize Theron ) kyseli alkuperäisessä tarinassa kauneusvinkkejä.

Tässäpä kysymys kaikkitietävälle kuvastimelle: kuka tätä jatko-osaa kaipaa? Lumikki ja metsästäjä oli sentään visuaalisesti kiinnostava, mutta Talvinen taistelu tarjoaa kertaalleen nähtyjä tehosteita ja tylsemmän tarinan, joka lainailee vähän sieltä täältä. Mukana on ainakin Frozenia ja Sormusten herran pahansuopaa taikakalua.

On sääli nähdä kelpo näyttelijät laukomassa pönttöjä vuorosanojaan. Nahkahousuissa selvästi viihtyvässä Hemsworthissa on vissiä luolamiehen karismaa ja Blunt hillitsee itsensä hienosti Freyana. Sen sijaan Theronin diivailu Ravennan roolissa on vaivaannuttavaa. Britit Nick Frost, Rob Brydon, Sheridan Smith ja Alexandra Roach tuovat kaivattua huumoria pääparin kääpiökavereina.

Jos käsikirjoitus haiskahtaa rahastukselta, on ohjaus vastaavasti innotonta ja toiminta laahaavaa. Tehostevelhosta ohjaajaksi ylennyt Cedric Nicolas-Troyan ei osoita pätevyyttä muutoin kuin muodollisimmilla mahdollisilla mittareilla. Kepeimmillään hän saa hetkittäin aikaan ihan hauskaa fantasiaseikkailua, raskaimmillaan uuvuttavan pateettista kuvaelmaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat