Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mother’s Day -elokuvan pelastaa vain Julia Robertsin hymy

Äitienpäiväelokuva todistaa, että onnistuakseen komedia vaatii kurinalaisuutta ja terävän käsikirjoituksen. Kumpaakaan näistä Mother’s Daylla ei ole.

Kulttuuri
 
Anna Möttölä
Ron Batzdorff
Äitienpäiväelokuvaa kannattelee tv-shopmogulia esittävän Julia Robertsin säihkyvä hymy.
Äitienpäiväelokuvaa kannattelee tv-shopmogulia esittävän Julia Robertsin säihkyvä hymy. Kuva: Ron Batzdorff

Draama Mother’s Day. Ohjaus: Garry Marshall, pääosissa: Jennifer Aniston, Kate Hudson, Jason Sudeikis, Julia Roberts. 118 min. S. ★★

Veteraaniohjaaja Garry Marshallin uutuus Mother’s Day todistaa – jos todistusta tarvitaan – kaksi asiaa. Ensimmäinen on, että onnistuakseen komedia vaatii kurinalaisuutta ja terävän käsikirjoituksen. Kumpaakaan näistä Mother’s Daylla ei ole. Toiseksi, Julia Robertsin hymy on yksi elokuvamaailman ihmeistä ja se elokuvalla onnekseen on tarjota.

Mother’s Day

Draama

Ohjaaja: Garry Marshall

Yhdysvallat

Vuosi: 2016

Kesto (min): 118

Ikäraja: S

Rooleissa: Jennifer Aniston, Kate Hudson, Jason Sudeikis, Julia Roberts

Robertsin tähdeksi singonneesta Pretty Womanista (1990) parhaiten tunnettu Marshall on kuvannut muitakin merkkipäiviä: Ystävänpäivä sai ensi-iltansa 2010 ja New Year’s Eve 2011. Mother’s Day jatkaa samaa kaavaa: nyt useaa juonta ja henkilöä yhdistää lähestyvä äitienpäivä.

Miranda (Roberts) on näennäisesti uran yksityisen onnen edelle asettanut tv-shopmoguli.

Kahden pojan äiti Sandy ( Jennifer Aniston ) on onnellinen erovanhempi, kunnes entisen aviomiehen uusi nuori vaimo alkaa tuntua uhalta.

Jesse ( Kate Hudson ) ja hänen naapurissa asuva siskonsa Gabi ( Sarah Chalke ) ovat koko aikuisikänsä vältelleet rasistisia ja homofobisia vanhempiaan. Pienen tytön äiti, lapsena itse adoptoitu Kristin ( Britt Robertson ) puolestaan empii avioitumista poikaystävänsä kanssa. Vuosi sitten leskeksi jääneellä Bradleylla ( Jason Sudeikis ) ja hänen teini-ikäisillä tyttärillään taas on edessä ensimmäinen äitienpäivä ilman perheen äitiä.

Äitiydestä ja vanhemmuudesta Mother’s Day kertoo lopulta hyvin vähän muuta kuin toteaman, että lapsiaan rakastaa valtavasti ja että välillä ne syövät hiekkaa, mutta se on ihan okei.

Aineksia vetoaviin henkilöhahmoihin olisi, mutta näyttelijöiden yrityksistä huolimatta koko joukko jää nukkemaisen pinnalliseksi. Käsikirjoitus ja dialogi tuntuvat ylityöstetyiltä ja Marshallin ohjaus on laiskaa.

Risteilevät juonenkäänteet pitävät tarinan näennäisesti liikkeellä, mutta silti Mother’s Day on suorastaan tylsä.

Paitsi niinä hetkinä, kun Julia Roberts väläyttää kuuluisan hymynsä. Silloin kankaalla on todellista tähtivoimaa.

Ne hetket ovat yhden lisätähden arvoisia, mutta aivan liian harvassa kannatellakseen koko elokuvaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat