Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huuma särkee romantiikan pintakerroksen

Persoonallisen Maïwennin uudessa ohjauksessa rakkaus on loputon suo.

Kulttuuri
 
Vincent Cassel ja Emmanuelle Bercot vellovat parisuhteen vaikeuksissa.
Vincent Cassel ja Emmanuelle Bercot vellovat parisuhteen vaikeuksissa.

Draama Huuma (Mon roi) Ohjaus Maïwenn. Pääosissa Vincent Cassel, Emmanuelle Bercot. 124 min. K16. ★★★

Jos jokin asia tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, se ei ehkä ole totta. Sama pätee miehiin. Ranskalaisen Maïwennin elokuva kertoo suhteesta, joka lähtee pian alkuhuuman jälkeen väärään suuntaan.

Huuma

draama

(Mon roi)

Ohjaaja: Maïwenn

Ranska

Vuosi: 2016

Kesto (min): 124

Ikäraja: K16

Rooleissa: Vincent Cassel, Emmanuelle Bercot

Tony-niminen nainen iskee komean Georgion, joka tuntuu täyttävän hänen kaikki odotuksensa.

Miehestä kuoriutuu ikävä tyyppi, mutta nainen ei hevin luovu unelmistaan. Suhde jatkuu, sillä molemmat haluavat sen jatkuvan.

Tony ei ole kaikkein tyypillisin alistuva naishahmo, eikä Georgio ole mikään tyylipuhdas narsisti; ilmiselvä valehtelija kylläkin.

Tarinaa kerrotaan takaumin. Tony joutuu alussa onnettomuuteen, ilmeisesti itse aiheutettuun, minkä vuoksi hän päätyy kuntoutukseen. Siellä hänellä on aikaa tarkkailla menneitä.

Maïwenn haki persoonallista realismia jo elokuvassa Polisse, joka on nähty Suomessakin. Hän jättää tarkoituksella kohtauksiin banaaleja yksityiskohtia, jotka eivät varsinaisesti vie elokuvaa eteenpäin, mutta tuovat henkilöt lähemmäs todellisuutta.

Huumakin pyrkii ennen muuta realismiin. Rakkaustarinoita on melkein kaikissa elokuvissa, mutta Huuma särkee romantiikan pintakuoren, varsinkin naisen näkökulmasta.

Kyynisyydestä Maïwennia ei voi syyttää, sillä hän yrittää viimeiseen asti ymmärtää naispäähenkilöään. Miehen asemaan hän ei asetu.

Päänäyttelijöiden, Emmanuelle Bercotin ja Vincent Casselin kemiat kohtaavat intensiivisesti, mutta tietyn pisteen jälkeen heidän suhteensa alkaa velloa paikallaan.

Se lienee Maïwennin tarkoituskin, koska se jos mikä on todenmukaista, mutta draaman tasolla ei tapahdu kehitystä.

Kaksituntisessa elokuvassa junnaaminen syö näyttelijöidenkin voimia. Loputtomien samankaltaisten kohtaamisten jälkeen heidän on vaikea löytää enää lisäkierroksia roolityöhönsä.

Juonen tasolla häiritsee ylimalkaisuus. Tony on juristi, mutta hän ei ota missään vaiheessa selvää miehensä omaisuudesta. Onko raha vain häiritsevä sivuseikka, kun käsitellään suuria tunteita?

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat