Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sekoilukomedian jatko-osa Naapurit 2 on harvinainen elokuva, se on edeltäjäänsä paljon hauskempi

Elokuvan keskiössä on yliopistojen veljes- ja sisarkunnat.

Kulttuuri
 
Justin Lubin
Shelby (Chlöe Grace Moretz) johtaa sisarkuntaa ja Teddy (Zac Efron) on veljeskuntatähti.
Shelby (Chlöe Grace Moretz) johtaa sisarkuntaa ja Teddy (Zac Efron) on veljeskuntatähti. Kuva: Justin Lubin

KOMEDIA Naapurit 2 Neighbours 2: Sorority Rising. Ohjaus Nicholas Stoller. Pääosissa Chlöe Grace Moretz, Zac Efron, Seth Rogen, Rose Byrne. 93 min. K16. ★★★★

Naapurit 2 on harvinainen tapaus: valtavirran sekoilukomedian jatko-osa, joka on edeltäjäänsä paljon hauskempi ja siitä poiketen oikeasti jopa relevantti. Elokuvan tekijät vääntävät ajankohtaisesti vitsiä jenkkiyliopistoilla tapahtuneista kampusraiskauksista, kuohuttavasta sisällöstä varoittavista tarroista ja jatkuvasti lentävistä seksismisyytöksistä.

Kreikkalaisista kirjaimista nimensä saavat veljes- ja sisarkunnat ovat elokuvien keskiössä. Ykkösosassa Rose Byrnen ja Seth Rogenin esittämä nuori pari saa slaagin, kun naapurin omakotitaloon muuttaa meluavien opiskelijajätkien porukka.

Naapurit 2:ssa nörtähtävä naisporukka päättää perustaa oman, bilettävän sisarkunnan, tietenkin samaan taloon ja juuri kun perhe on myymässä kämppää eteenpäin.

Tarinan taustalla on oikean elämän omituisuus: Yliopistokerhoihin liitytään ystävien ja juhlien tähden, mutta seksismistä johtuen juhliminen sallittiin aikanaan pelkästään miesten kerhoille.

Niinpä sisarkuntalaiset ovat juhlineet näihin päiviin saakka veljeskuntien ehdoilla. Tuloksena on ollut pahimmillaan ”raiskaustunnelma”, kuten yksi elokuvan hahmoista toteaa.

Lukuisia välttäviä jenkkikomedioita tehneet tekijät (Keikkaa pukkaa, Yes Man) kirjoittavat toistoon perustuvia komediallisia dialogeja, joiden verbaliikassa päästään ajoittain Konttori-tason absurditeetteihin. Sivuosiin he ovat onnistuneet haalimaan televisiokomedioiden superosaajia Broad Citystä ja Frendeistä Frasieriin.

Koskettavimmin vetää entinen Disneyn High School Musical -elokuvien tähti Zac Efron. Hän esittää eräällä tapaa itseään: ylävartalonsa suonikkaaksi treenannutta ex-veljeskuntatähteä, joka etsii epätoivoisena arvostusta. Efronin näyttelemän Teddyn kaverit menevät töihin ja naimisiin.

Naapurit 2 tarjoaa lohtua ja optimismia. Kyllä Teddyllekin vielä paikka löytyy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat