Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teinikilpikonnat ottavat supersankaritouhun liian tosissaan uudessa elokuvassaan

Uudet Turtles-elokuvat kääntävät paksun kilpiselkänsä kaikenlaiselle parodialle. Ne ovat laskelmoitua rahastusta, joka perustuu täydelliselle virhearviolle siitä, mikä hahmoissa oikeasti vetoaa.

Kulttuuri
 
Lula Carvalho
Elokuvassa teinimutanttikilpikonnat on toteutettu teknisesti onnistuneesti.
Elokuvassa teinimutanttikilpikonnat on toteutettu teknisesti onnistuneesti. Kuva: Lula Carvalho

Teini-ikäisistä mutanttininjakilpikonnista on vuosikymmenten saatossa väännetty lelubrändiä ja nostalgiahittiä, mutta pizzalle persot sarjakuvahahmot olivat alun perin sekoitus parodiaa ja rehellistä fantasiaa. Kevin Eastmanin ja Peter Lairdin TMNT-sarja oli anarkistinen, väkivaltainen ja hauska keskisormi Marvelin Daredevil-sarjan kuolemanvakavalle ninjatoiminnalle.

Outoa sinänsä, Hollywoodin parjatuimman hittimaakarin Michael Bayn tuottamat uudet Turtles-elokuvat kääntävät paksun kilpiselkänsä kaikenlaiselle parodialle. Ne ovat laskelmoitua rahastusta, joka kuitenkin perustuu täydelliselle virhearviolle siitä, mikä hahmoissa oikeasti vetoaa.

Pari vuotta sitten ilmestyneen Teenage Mutant Ninja Turtles -elokuvan tavoin jatko-osa Out of the Shadows ottaa supersankaritouhun ihan liian tosissaan ja liimaa huumorin päälle väkinäisinä irtovitseinä. Niistä osa on ihan osuvia, mutta jos elokuva avaruudesta saapunutta valloittaja-aivoa vastaan taistelevista mutanttininjakilpikonnista jotain kaipaisi, niin enemmän pilkettä silmäkulmaan.

Elokuvassa paha Silppuri pakenee vankilasta ja lyö hynttyyt yhteen avaruusolio Krangin kanssa orjuuttaakseen maapallon. Apunaan hänellä on kaksi mutaation muokkaamaa ammattirikollista, puoliksi sarvikuono Rocksteady ja villisian ja ihmisen sekoitus Bebop.

New Yorkin viemäreissä piileskelevät ninjakilpikonnat puolestaan saavat avukseen vanginvartija Casey Jonesin ( Stephen Amell ), joka on kesytetty sarjakuvien villistä mukiloijasta lällyksi vässykäksi. Kilpikonnien reportteriystävä April O’Neilin rooliin palaavalla Megan Foxilla on vaikeuksia esittää uskottavaa ihmisolentoa.

Out of the Shadows on elokuvana sitä lajia, jossa henkilöt selostavat itsekseen mitä tekevät, ettei katsoja vahingossakaan putoaisi kärryiltä. Teknisesti jälki on kelvollista, vaikka toimintakohtaukset kärsivätkin tietokonetehosteiden perusongelmista: kaikki ruudulla liikkuva näyttää aineettomalta ja painottomalta virtuaalisälältä.

Elokuvan lapsellinen rehellisyys fantasiansa suhteen tuntuu entistä hölmömmältä, kun sitä vertaa vaikkapa Deadpoolin kaltaiseen roisiin ja itsetietoiseen supesankarielokuvaan. Se sortuu patetiaan, kun pitäisi lyödä läskiksi, ja vesittää oman tarinansa vääntämällä pahikset huonoiksi vitseiksi. Rocksteady ja Bebop ovat vaarattomia idiootteja ja Krang puhuu kuin piirrossarjan Skeletor.

Mutta itse teinikilpikonnat on toteutettu onnistuneesti, se on pakko myöntää. Jos kohta pojiksi he ovat edelleen aikamoisia bullmentuloita. Massaa pakanneet steroidivartalot syövät sympatiapisteitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat