Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suuri puhallus 2 on yhtä toope kuin edeltäjänsä

Taikureista kertova veijarijännäri kelpaa todellisuuspaoksi, muttei kestä uusintakatselua

Kulttuuri
 
Jay Maidment
Taikuri Jack Wilder (Dave Franco) jekuttaa yleisöä elokuvassa Suuri Puhallus 2.
Taikuri Jack Wilder (Dave Franco) jekuttaa yleisöä elokuvassa Suuri Puhallus 2. Kuva: Jay Maidment

Jännitys Suuri puhallus 2 Now You See Me 2. Ohjaus Jon M. Chu. Pääosissa Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Michael Caine, Morgan Freeman. 130 min. K12.★

Heti aluksi hyvät ja huonot uutiset niputettuna samaan lauseeseen: Suuri puhallus 2 on täsmälleen yhtä toope kuin ykkösosa.

Suuri puhallus 2

Jännitys

(Now You See Me 2)

Ohjaaja: Jon M. Chu

Vuosi: 2016

Kesto (min): 130

Ikäraja: K12

Rooleissa: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Michael Caine, Morgan Freeman

Säätämällä aivot lepotilaan elokuva tarjoaa eskapismia kahdeksi tunniksi, mutta uusintakatseluun saatikka kestokulutukseen se ei innosta.

Ykkösosan tapaan pääosassa on Four Horsemen -taikuriryhmä, joka kamppailee niin FBI:n kuin kierojen vihulaisten kanssa.

FBI:n tutkijat ovat tuttuun tapaan puusilmiä ja pahikset puolestaan suuruudenhulluja sadisteja. Vielä kun mukaan ympätään kostoaikeita vuosikymmenien takaa ja sipaisu pseudomystiikkaa, kädessä on kliseiden täyskäsi.

Taikatemppujen ympärillä pyörivä veijarijännäri on toki konseptina kutkuttava.

Elokuva jatkaa siitä, mihin edellinen loppui. Rikkailta varastava ja köyhille antava temppuryhmä on vetäytynyt maan alle, kunnes on aika paljastaa Steve Jobs -tyyppisen teknokeisarin todelliset aikeet.

Tempaus johtaa seuraavaan ja pian nykytrillerin peruskaavan mukaisesti kamera käy todistamassa takaa-ajoja ja nyrkkitappeluita eri puolilla maailmaa.

Paikoitellen Suuri puhallus 2 on vetävä, mutta päällimmäiseksi tunteeksi jää vauhdin ylläpito sen itsensä vuoksi – mikä ei nyt sinänsä actionelokuvassa synti ole.

Elokuvassa on silti kolme perustavaa laatua olevaa ongelmaa.

Fundamentaalisin on se, että taikatempuilla ei ole elokuvissa toivottua vaikutusta katsojaan. Digitekniikalla mikä tahansa voidaan saada näyttämään miltä tahansa. Mikä se temppu sitten on?

Turboahdetun rymistelyn huijauksissa ei ole taian tuntua, päinvastoin kuin pienemmän mittakaavan tallenteissa tai livetilanteessa.

Toinen on tyylillinen sillisalaattimaisuus. Tekijöiden selvänä esikuvana on ollut Ocean’s Elevenin tapainen puolikomediallinen jännäri, jossa sympaattiset rosvot sanailevat nokkelasti ja ovat pari askelta ikävien rosvojen (ja katsojien) edellä.

Valitettavasti taikurinelikon näyttelijöiden ( Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Lizzy Caplan ) haalea karisma ei nosta dialogia ilmaan.

Kolmas vaivaannuttava piirre on elokuvan yritys yhdistää Las Vegas -tyyppinen estradiviihde ja fantasiamainen maalailu taikureiden maailmanlaajuisesta ammattikillasta.

Lopputulos on hönö.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat