Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Driven ohjaajan uutuusjännäri on pelkkää pintaa

Esteettisyys on tanskalaisohjaaja Nicolas Winding Refnille kaikki kaikessa

Kulttuuri
 
Elle Fanning esittää malliksi haluaa nuorta naista.
Elle Fanning esittää malliksi haluaa nuorta naista.

Jännitys The Neon Demon. Ohjaus: Nicolas Winding Refn. Pääosissa Elle Fanning, Jena Malone, Karl Glusman. 118 min. K16. ★★

Tanskalaisohjaaja Nicolas Winding Refn iski viisi vuotta sitten kultasuoneen Drivellä, ultratyylikkäällä ja fiksulla rikosdraamalla. Muutoin Refnin tuotantoa leimaa epätasaisuus.

Mies panostaa elokuviensa ulkoasuun ja tunnelmaan äärimmäisellä tarkkuudella, mutta sisältö jää usein sivuseikaksi. Esimerkkeinä tästä vaikkapa viikinkiseikkailu Valhalla Rising ja Driveä seurannut väkivaltakuvaus Only God Forgives, joiden juonet ovat pelkkiä hajanaisia hahmotelmia.

The Neon Demon eroaa hänen aiemmista töistään sillä, että nyt keskiössä ovat naiset (käytännössä kaikki aiemmat ovatkin pelkän miehisen tuskan kuvauksia).

Päähenkilö on 16-vuotias Jesse ( Elle Fanning ), joka muuttaa Los Angelesiin malliuran toivossa. Luonnollisen kaunis Jesse pääseekin etenemään nopeasti catwalkeille ja kuvauksiin. Pikkuhiljaa kylmän pinnallisesta malliyhteisöstä paljastuu kuitenkin yhä häijympiä puolia.

Se juonesta: The Neon Demon on taas niitä Refnin elokuvia, joissa esteettisyys on kaikki kaikessa. Visuaalisesti se onkin hypnoottisen upea ja huipputunnelmallinen elektro-soundtrack hivelee korvia. Tuttuun tapaansa Refn yrittää myös järkyttää katsojia, nyt ällön splatterin lisäksi myös graafisella nekrofiliakohtauksella.

Mutta koska kummempaa sisältöä ei ole, ei leffasta jää käteen enempää kuin tavallista hienommasta musiikkivideosta. Ehkä Refn voisikin siirtyä viimeksimainittujen pariin – tai jättää käsikirjoittamisen kokonaan muille, kuten Drivessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat