Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirottu 2 tarjoilee kristillistä ja kornia kauhua

Elokuvien väitetään perustuvan tositapahtumiin

Kulttuuri
 
Courtesy of Warner Bros. Pictures
Kuva: Courtesy of Warner Bros. Pictures

Kauhu Kirottu 2. Ohjaus James Wan. Pääosissa Vera Farmiga, Patrick Wilson, Frances O’Connor. 134 min. K16. ★★

Kirottu (2013) oli täysin keskinkertainen Manaaja-kopio, josta kuitenkin tuli yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä kauhuelokuvista. Siinä vilahtanut riivattu nukke sai oman huonon spin off -leffansa Annabelle toissavuonna, ja nyt on virallisen jatko-osan aika.

Kirottu-elokuvien väitetään perustuvan tositapahtumiin. Päähenkilöt perustuvat oikeastikin: Ed ja Lorraine Warren ovat toimineet ”yliluonnollisuuksien tutkijoina” ja manaajina 1950-luvulta asti. Eri asia sitten, kannattaako pariskunnan sepustuksiin riivauksista, kummitteluista sun muista uskoa.

Tällä kertaa tapahtumat sijoittuvat 1970-luvun Lontooseen. Amerikkalaiset Warrenit ( Vera Farmiga ja Patrick Wilson ) matkustavat sinne auttaakseen perhettä, jonka talossa alkaa riehua räyhähenki.

Elokuva suhtautuu Warrenin pariskuntaan huvittavan ihailevasti. Ilmeinen humpuukikaksikko kuvataan täydellisen puhtoisina ja pyyteettöminä sankareina – heidän kykyjään epäilevät ateisti-skeptikot taas sydämettöminä tylsimyksinä.

Jos ääliömäisyydet pystyy sivuuttamaan, tarjoaa elokuva alkupuolellaan muutaman toimivan pelotteluhetken. Lontoon työläiskortteli on myös kiinnostava ympäristö ja 70-luvun ajankuva luotu hyvin. Nämä tosin esitellään kliseisimmällä mahdollisimmalla tavalla, Lontoo-montaasilla ja London Calling –biisillä.

Kliseisiin ja korniuksiin Kirottu 2 muutenkin kaatuu. Sekä pituuteen: ei kristillistä kökkökauhua yli kahta tuntia jaksaisi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat