Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tsunami hyökyy norjalaiseen pikkukaupunkiin

The Wave -elokuva tiristää irti kaikki mahdolliset jännityspisarat.

Kulttuuri
 
ATLANTIC FILM FINLAND
Kuva: ATLANTIC FILM FINLAND

Trilleri The Wave (Bølgen), ohjaus Roar Uthaug, pääosissa Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Jonas Oftebro. K12. Pit. 105 min. ★★

Norjassa on lukuisia vuorenrinteitä, jotka maanvyörymien seurauksena saattavat sortua alas vuonoihin ja aiheuttaa valtavia hyökyaaltoja. Näin on käynyt esimerkiksi vuonna 1905, kuten The Wave -elokuvan prologista selviää.

Roar Uthaugin ohjaustyössä Geirangerin pikkukaupungissa vuoren käyttäytymistä valvova geologi Kristian Eikjord ( Kristoffer Joner ) huomaa mittauslukemissa jotain outoa. Kristian on muuttamassa vaimonsa Idunin ( Ane Dahl Torp ) ja kahden lapsensa kanssa pois Geirangerista saatuaan uuden työn öljyteollisuuden palveluksessa.

Perhe ei kuitenkaan ehdi matkaan ennen kuin katastrofi tapahtuu ja valtavat vesimassat vyöryvät pikkukaupunkiin.

The Wave on puhdaslinjainen katastrofitrilleri, jossa tärkeintä on perheen pelastaminen. Siitä tiristetään irti kaikki mahdolliset draaman ja jännityksen pisarat jopa hieman uskottavuuden kustannuksellakin.

Kaikki tapahtuu arvattavia latuja. The Wave on teknisesti ja draamallisesti ympäripyöreän yleispätevä, ja siinä kaikki. Muutaman kiinnostavan, ajatuksia herättävän kohtauksen Uthaug onnistuu luomaan, mutta jättää nekin lopulta pinnan tasolle.

Digitaalitekniikka mahdollistaa nykyään jos jonkinlaisten mullistusten tuomisen valkokankaalle. Norjalaisten tsunami on näyttävä, vaikka muistuttaakin hieman liikkuvaa maalausta.

Näyttelijöistä tunnetuin on lukuisissa pohjoismaisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa nähty Ane Dahl Torp. Tanskalaisen Petos-televisiosarjan Mads-poliisina nähty Thomas Bo Larsen käväisee sivuroolissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat