Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Central Intelligence on kesän törpöin komedia

Kulttuuri
 
Uutuuskomedia ei vakuuta.
Uutuuskomedia ei vakuuta.

Elokuvat. Central Intelligence. ohjaus Rawson Marshall Thurber, pääosissa Dwayne Johnson, Kevin Hart, Amy Ryan. K12. Pit. 108 min.★

Komedia on vaikea laji, ja toimintakomedia vielä vaikeampi. Siinä on yritetty ainakin Walter Hillin elokuvasta 48 tuntia (1982) asti hyödyntää parivaljakkoa, jossa on toiminnan mies ja suulas koomikko.

Niin nytkin. Kookas entinen jalkapalloilija ja vapaapainija Dwayne ”The Rock” Johnson esittää CIA-agenttia, joka juonittelee entisen koulukaverinsa Calvinin mukaan pelastamaan vakoilusatelliittien koodeja. Calvinia näyttelee piskuinen koomikko Kevin Hart.

Jotain vitsiä on siinä, että lukioaikoina lihaksikas agentti onkin ollut koulukiusattu lihava poika, ja kirjanpitäjäksi aikuisiällä jämähtänyt Calvin koulun urheilusankari ja suosituin oppilas. Ikävä kyllä, tähän kierteeseen elokuvan omaperäisyys loppuukin.

Aiemminkin kehnoja komedioita (Boltsit pelissä, Millerit) ohjannut Rawson Marshall Turner ripustaa toiminnan, komedian ja sentimentaalisuuden riekaleita elokuvan onnettoman juonen varaan kuin loppuunpestyjä riepuja pyykkinarulle. Kohtaukset ovat ryhdittömiä ja irrallisia, huumori surkeaa.

Kevin Hartin hölötykseen väsyy pian, eikä sinänsä sympaattinen Johnson ole mikään komedianäyttelijä – paitsi ehkä tahattomasti hölmöimmissä actionelokuvissaan.

Joka kesään mahtuu yksi törppö komedia. Olkoon tämä nyt sitten kesän 2016 jo kypsyessään nahistunutta satoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat